PNL a atacat la Curtea Constitutionala prevederea din regulamentul Senatului privind procedura de revizuire a Constitutiei

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 30 mai 2017, 18:11 Actualitate | Politic

PNL a depus marti o sesizare la Curtea Constitutionala (CCR) prin care contesta prevederea din regulamentului Senatului care permite acestui for sa fie camera decizionala in procedura de revizuire a Constitutiei, argumentand ca se incala principiul bicameralismului si principiul autonomiei parlamentare, deoarece puterea constituanta nu a stabilit calitatea de Camera decizionala nici a Senatului, nici a Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

"Nu rezulta ca intentia legiuitorului constituant a fost de (1) a stabili ca Senatul este Camera de reflectie, si nu decizionala, in cazul proiectelor / initiativelor de revizuire a Constitutiei sau de (2) a stabili ca Camera Deputatilor este Camera de reflectie, si nu decizionala, in cazul proiectelor / initiativelor de revizuire a Constitutiei sau ca (3) oricare dintre camere ar fi prima sesizata cu un proiect /o initiativa de revizuire a Constitutiei nu ar fi competenta sa retina si sa adopte ca prima camera (Camera de reflectie) proiectul sau initiativa in cauza. Procedura de revizuire prevazuta de art. 150-152 din Constitutie prevad o procedura distincta de cea aplicabila in cazul procedurii legislative obisnuite, care se bazeaza pe bicameralismul integral sau perfect si presupune inclusiv etapa medierii in caz de divergenta redactionala a legii", se arata in sesizarea PNL depusa marti la CCR.

Liberalii mai spun ca lipsa unei dispozitii constitutionale cu privire la camera ce trebuie sa fie prima sesizata in procedura de revizuire a Constitutiei nu poate fi completata cu dispozitiile din procedura de legiferare obisnuita.

"Tacerea legiuitorului constituant cu privire la aceasta etapa din procedura de legiferare echivaleaza cu optiunea acestuia de a nu ingradi libertatea initiatorilor de a sesiza oricare dintre cele doua camere atunci cand decid sa isi exercite dreptul de a initia revizuirea Constitutiei si de a permite oricarei camere sa fie sesizata cu un astfel de act normativ", mai arata senatorii PNL.

Acestia explica faptul ca stabilirea etapelor din procedura de legiferare este de competenta puterii constituante si nu a Parlamentului sau a uneia dintre Camerele acestuia.

Citeste aici textul sesizarii PNL
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

218 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri