Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Madalina Dobrovolschi, a declarat marti ca votul Parlamentului in cazul cererii de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeste dispretul majoritatii fata de Justitie.

"Votul de astazi din Parlament in cazul cererii de urmarire penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeste inca o data dispretul majoritatii fata de Justitie. Este inadmisibil ca unii deputati si senatori sa se erijeze in judecatori si sa hotarasca prin vot blocarea actului de justitie", a spus Dobrovolschi, pentru Agerpres.

Ea a subliniat ca presedintele Klaus Iohannis a afirmat in nenumarate randuri ca instanta este singura abilitata sa se pronunte in legatura cu vinovatia sau nevinovatia unei persoane, aratand ca acest principiu nu este negociabil.

"Faptul ca majoritatea parlamentara nu intelege sa actioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scaderii increderii cetatenilor in Legislativ", a conchis Dobrovolschi.

Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca reactia presedintiei are "cuvinte cam grele".

"Sunt cuvinte cam grele. Daca domnul presedinte vrea sa fim parteneri in acest demers de modificarea Constitutiei, asa cum a spus in noiembrie 2014, in campania electorala, cu tot dragul vom modifica Constitutia si printre alte prevederi sa scoatem si aceasta prevedere cu privire la imunitate", a spus Dragnea.

Intrebat daca votul dat afecteaza imaginea Romaniei, Dragnea a raspuns: "Nu stiu, sa vedem, pana la urma e important si ce legi votam aici".