Cristian Busoi, candidat PNL la presedintia partidului, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca experienta la nivel european si aerul "mai tineresc" il deosebesc de Ludovic Orban si Viorel Catarama - contracandidatii sai la conducerea formatiunii, transmite Agerpres.

Cristian BusoiFoto: cristianbusoi.eu

"In ceea ce priveste diferentierea mea fata de domnul Orban, ceea ce cred ca ar putea aduce un plus, spre deosebire de domnia sa, este faptul ca sunt mult mai focusat si mai preocupat de chestiuni care vin cu adevarat in fata unor asteptari clare si concrete ale oamenilor. Faptul ca am deja o experienta la nivel european si o buna relationare cu lideri la nivel european de la care putem obtine un sprijin pentru proiectele PNL, faptul ca am o atitudine mult mai de substanta si mult mai consistenta in ceea ce priveste organizarea interna, si in ceea ce priveste comunicarea si ceea ce comunica PNL. Cred ca pot imprima un aer mai tineresc, mai de prospetime, de noutate, de modernitate PNL", a spus Busoi.

Despre cel de-al doilea contracandidat, Viorel Catarama, acesta considera ca are "cateva idei care pot fi discutate si chiar adoptate".

"In ceea ce priveste candidatura domnului Catarama, domnia sa are cateva idei care pot fi discutate si chiar adoptate in ceea ce privesc economia, dar in acelasi timp sunt cateva lucruri care cu greu ar putea fi acceptate intr-o Romanie membra a UE. Lasand la o parte anumite mesaje cam extremiste si care pot sa genereze ostilitate la adresa PNL, experienta lui in domeniul economic, credinta lui sincera in domeniul de dreapta si in ideile de sustinere ale economiei private romanesti pot fi necesare viitorului PNL, asa cum si domnului Orban ii vad un rol important in PNL pentru ca are o personalitate bine conturata, este un om care poate duce niste batalii si este un om care a facut mereu efort pentru a sustine PNL", a adaugat liberalul.

Referindu-se la situatia partidului, Busoi a opinat ca PNL este intr-o situatie dificila, dar este de parere ca formatiunea "are puterea de a recupera o mare parte din electoratul pe care l-a avut".

"Acesti oameni care ne-au sprijinit in 2014, care au iesit sa protesteze impotriva PSD sunt oameni care au alte exigente si alte asteptari de la clasa politica si de la administratie. Vor mai multa eficienta, mai multa corectitudine, vor mai putina vorbarie, mai putina demagogie, mai putina retorica si discursuri care poate atrag cateva ropote de aplauze dupa care nu ramane nimic in urma ca realizari concrete. Vor de la partidele politice, si mai ales de la un partid de centru dreapta cum e PNL, sa isi asume mai mult curaj, mai multe proiecte de dezvoltare a Romaniei", a subliniat el.