Fostul ministru al Educatiei Sorin Campeanu a demisionat, marti, din ALDE precizand, intr-o declaratie pentru News.ro, ca intentioneaza sa se alature noii constructii politice pe care o initiaza Daniel Constantin.

Sorin CampeanuFoto: Agerpres

"Pentru ca ma consider o fire constructiva si pentru ca am considerat ca o noua constructie pe principii sa spunem adaptate actualului context este o provocare ce m-a captivat. Pentru a ma alatura unei noi constructii initiate de Daniel Constantin", si-a explicat Sorin Campeanu demisia din ALDE.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Campeanu a spus ca "fiind o fire constructiva" se uita in fata, "exclusiv la ceea ce se poate construi".

Deputatul Eugen Durbaca declara, in 5 mai, ca se astepta sa fie exclus din ALDE deoarece, in opinia sa, presedintele formatiunii, Calin Popescu Tariceanu, a procedat "smechereste", Durbaca anuntand ca, impreuna cu Daniel Constantin si alti colegi parlamentari, va pune bazele unui nou partid.

Fostul copresedinte ALDE Daniel Constantin, alaturi de deputatii Eugen Durbaca, Mircea Banias - ambii exclusi din ALDE, Sorin Cimpeanu - fostul ministru al Educatiei si Damian Florea, vor infiinta un nou partid politic, pe care il vor lansa peste doua saptamani, au precizat joia trecuta surse politice pentru HotNews.ro.