Peste 30 de europarlamentari cer liderilor partidelor politice din Romania sa nu organizeze referendumul pentru modificarea Constitutiei intr-un mod care limiteaza definitia familiei

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 17 mai 2017, 16:28 Actualitate | Politic


Un numar de 33 de membri ai Parlamentului European, din cadrul mai multor partide, au trimis miercuri o scrisoare presedintilor de partide parlamentare din Romania prin care solicita ca legislativul sa nu sustina organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei pentru redefinirea familiei ca uniunea dintre un barbat si o femei, considerand ca astfel se limiteaza definitia familiei, incitand la discriminarea familiilor care nu corespund notiunii promovate de initiatorii referendumului.

"Permitand desfasurarea referendumului, fara a prevedea nici o forma alternativa de recunoastere juridica a cuplurilor necasatorite, pareti sa aprobati incalcarea continuata a drepturilor omului pentru cuplurile de acelasi sex, dar si pentru copiii care traiesc in familii formate din parteneri ce nu sunt casatoriti sau copiii care traiesc in familii monoparentale. Intr-adevar, aceasta dezbatere se refera la oameni si familii reale, care sunt in prezent excluse, cu consecinte grave, de la a beneficia de un set de drepturi de baza, insotite de indatoriri aferente. Fara o forma de recunoastere din partea statului, acesti oameni nu au dreptul la protectia caminului familial si nu au voie sa aiba grija de copiii partenerului lor atunci cand acest lucru este cel mai necesar, de exemplu in urma decesului unuia dintre parteneri. Ei pot fi refuzati sa-si viziteze partenerul la spital, nu au dreptul la mostenire, nu au acces la drepturi sociale fundamentale ca parteneri etc. Si, cel mai adesea, copiii lor - din relatiile anterioare - sunt primele victime ale acestei lipse de recunoasteri", se arata in textul scrisorii, pe care v-o transmitem in atasament.

Este vorba de parlamentari de la Verzi/Alianta Libera Europeana, Stanga Unita Europeana/Stanga Verde Nordica, Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni, Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa si chiar si un reprezentant al Partidului Popular European.

Textul scrisorii transmise de cei 33 parlamentari:

"In calitate de membri ai Parlamentului European reprezentand diverse grupuri politice si din diferite state membre ale Uniunii Europene, dorim sa facem un apel la Dumneavoastra pentru a sprijini tratamentul egal si nediscriminarea pentru toti cetatenii Romaniei, inclusiv pentru cuplurile de acelasi sex. In special, va indemnam respectuos sa nu sprijiniti referendumul propus cu privire la definitia familiei.

Intr-adevar, incepand de anul trecut, in Romania a fost organizata o campanie in favoarea organizarii unui referendum privind redefinirea familiei in Constitutie ca fiind bazata exclusiv pe casatoria dintre barbat si femeie. Aceasta propunere este cu adevarat surprinzatoare, deoarece cuplurilor de acelasi sex le este deja interzis sa se casatoreasca prin prevederile Codului Civil in vigoare, care interzice, de asemenea, recunoasterea casatoriilor civile sau parteneriatelor inregistrate intre persoane de acelasi sex incheiate legal in strainatate.

Desi nu dorim sa intervenim direct asupra prevederilor legislative care guverneaza dreptul familiei in Romania, regretam ca un asemenea referendum ar incita pe mai departe la discriminare fata de familii - in diferitele lor forme - care exista deja in societatea romaneasca.

Permitand desfasurarea referendumului, fara a prevedea nici o forma alternativa de recunoastere juridica a cuplurilor necasatorite, pareti sa aprobati incalcarea continuata a drepturilor omului pentru cuplurile de acelasi sex, dar si pentru copiii care traiesc in familii formate din parteneri ce nu sunt casatoriti sau copiii care traiesc in familii monoparentale.

Intr-adevar, aceasta dezbatere se refera la oameni si familii reale, care sunt in prezent excluse, cu consecinte grave, de la a beneficia de un set de drepturi de baza, insotite de indatoriri aferente. Fara o forma de recunoastere din partea statului, acesti oameni nu au dreptul la protectia caminului familial si nu au voie sa aiba grija de copiii partenerului lor atunci cand acest lucru este cel mai necesar, de exemplu in urma decesului unuia dintre parteneri. Ei pot fi refuzati sa-si viziteze partenerul la spital, nu au dreptul la mostenire, nu au acces la drepturi sociale fundamentale ca parteneri etc. Si, cel mai adesea, copiii lor - din relatiile anterioare - sunt primele victime ale acestei lipse de recunoasteri.

In conformitate cu actualele prevederi din legislatia europena privind drepturile omului, este inca permisa limitarea institutiei casatoriei la cuplurile de sex diferit. Cu toate acestea, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a recunoscut in mod clar dreptul la respectarea vietii private si de familie (articolul 8 CEDO) pentru cuplurile de acelasi sex si obliga statele sa prevada o forma alternativa de recunoastere a cuplurilor de acelasi sex (Oliari si Altii impotriva Italiei, aplicatiile cu numarul 18766/11 si 36030/11, 21 iulie 2015). De asemenea, Curtea a hotarat ca statele nu trebuie sa faca discriminari intre cuplurile de acelasi sex si cele de sex diferit atunci cand creeaza o astfel de forma alternativa de recunoastere (Vallianatos si altii impotriva Greciei, aplicatiile cu numarul 29381/09 si 32684/09, 7 noiembrie 2013).

Toti traim in Uniunea Europeana - o uniune a valorilor democratice care garanteaza cetatenilor europeni si membrilor familiilor lor dreptul de a circula liber intre statele membre si de a locui oriunde pe teritoriul UE. Cuplurile de acelasi sex stabilite in statele membre care acorda recunoasterea legala si protectia familiilor lor nu pot fi tratate ca straini unul fata de celalalt atunci cand trec granita Romaniei. In ciuda solicitarilor repetate ale Parlamentului European, cuplurile de acelasi sex sau cuplurile de sex diferit recunoscute prin parteneriate inregistrate nu dispun in prezent de protectia legii intr-o minoritate in continua scadere a statelor membre, inclusiv in Romania. Situatia cuplurilor de acelasi sex care se bucura de dreptul lor de a circula liber pe teritoriul UE este, de asemenea, in atentia Curtii de Justitie a UE (CJUE) in cazul Coman.

Intradevar, Curtea Constitutionala a Romaniei a cautat indrumarea CJUE in interpretarea prevederilor europene de drepturile omului, a dreptului Uniunii Europene si a prevederilor
constitutionale ale Romaniei.

Din toate aceste motive, invitam Parlamentul Romaniei sa nu sustina organizarea unui referendum care ar diviza si mai mult societatea si care ar consacra in textul Constitutiei discriminarea cuplurilor de acelasi sex si a cuplurilor de sex diferite care nu sunt casatorite, text fundamental destinat protectiei vietii de familie pentru toti. Va invitam mai degraba sa creati o forma de recunoastere suplimentara si alternativa pentru toate cuplurile, inclusiv pentru cuplurile de acelasi sex, pentru a asigura un nivel minimal de protectie la care acestea au dreptul in temeiul legislatiei europene din domeniul drepturilor omului."

Citeste aici scrisoarea si lista de semnatari


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4311 vizualizari

 • -4 (46 voturi)    
  hai jos cu vrajeala (Miercuri, 17 mai 2017, 16:34)

  Adran [utilizator]

  ca macane, tot ce va intereseaza este promovarea agendei lgbt din motive politice. stiti ca apoi toti cei care se opun aceste agende sunt eliminati foarte usor din viata publica si raman doar cei pe care puteti sa-i controlati usor. nu va pasa voua nici de homosexuali nici de parintii singuri, voua va pasa doar de calul vostru troian pe care il
  bagati pe gat popoarelor ca apoi sa aveti cale libera de manipulare.
  • -6 (24 voturi)    
   ce e cel mai misto in aceasta "controversa".. (Miercuri, 17 mai 2017, 18:33)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   ..este faptul ca nici forma precedenta nu alargea domeniul definirii familiei!

   Dar dec e sa nu aiba lgbt drepturi si in RO, mai ales obtinute pe usa din dos (scuzati alaturarea de cuvinte, dar e o expresie binecunoscuta in Romania si se refera la lobby-uri puternice din interiorul si din exteriorul Romaniei)?
  • -3 (9 voturi)    
   Poponarii (Joi, 18 mai 2017, 9:06)

   ionisus [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Din PE devin vocali si cer ca Romania sa nu fie exceptata de la mizeria pe care ei doresc sa o implementeze in toata Europa!
   Dar, daca tot vorbesc ''serenisimii'' in numele democratiei, n-ar trebui sa stie ca democratia inseamna vointa poporului, nu a sefilor de partide?
   Ia sa pofteasca ''altetele'' LGTB in Romania si sa se adreseze, public, poporului roman, sa stie ce vrea poporul, nu politicienii, care, (cica) ne reprezinta, doar, nu decid impotriva vointei noastre.
   As fi curios sa stiu numele lor si ''orientarea'' sexuala, sa nu fie dubii!
 • -3 (33 voturi)    
  Dar nu se exclud (Miercuri, 17 mai 2017, 16:37)

  CezarN [utilizator]

  " forma de recunoastere suplimentara si alternativa pentru toate cuplurile, inclusiv pentru cuplurile de acelasi sex, pentru a asigura un nivel minimal de protectie la care acestea au dreptul in temeiul legislatiei europene din domeniul drepturilor omului"

  si

  definirea familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie NU se exclud. Se poate si una, si cealalta, deci referendumul trebuie aprobat si tinut. Altfel, s-ar crea impresia ca democratie inseamna sa faci doar ce vrea comunitatea LGBTQI QWERTY...
  • -11 (27 voturi)    
   sigur (Miercuri, 17 mai 2017, 17:11)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   la starea civila se pot declara, pe propria raspundere, fara certificare notarizata, care e barbatu' si care'i femeia in cuplu. caz in care casatoria poate avea loc, intre un barbat si o femeie !
   se faca atatea in lumea asta....:-)
 • -5 (39 voturi)    
  Sa vina sa faca campanie!!! (Miercuri, 17 mai 2017, 16:44)

  Heruvim [utilizator]

  Cea mai proasta abordare. Referendumul este legal si Parlamentul nu trebuie sa ignore un referendum obtinut legal. De aia ii critica toti pentru lipsa de democratie.

  Sa vina in Romania si sa faca campanie la tara sa voteze taranii impotriva - NU sa ceara interzicerea.

  Sunt cetateni europeni si au dreptul de a-si exprima opinii politice pe teritoriul altui stat membru (daca statul membru nu le interzice expres acest drept).
  • +8 (38 voturi)    
   Referendumul NU este legal (Miercuri, 17 mai 2017, 18:07)

   Musculin [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

   Referendumul pentru amendarea Constitutiei asa cum a propus Coalitia pentru Familie NU este legal. Conform Articolului 152 (2) din Constitutia Romaniei privind initiativa revizuirii, "nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora."

   Dreptul la viata de familie este un drept fundamental al tuturor cetatenilor. Limitarea definitiei familiei la cele formate prin casatoria dintre un barbat si o femeie discrimineaza nu doar cuplurile de acelasi sex, ci si alte tipuri de familii.

   In plus, prin nerecunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex sau a parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex sau de sex diferit, statul roman incalca Directiva 2004/58/EC adoptata inclusiv de Romania prin care se garanteaza respectarea drepturilor tuturor cetatenilor UE care se muta dintr-un stat membru in altul.

   Astfel, doi barbati casatoriti in Belgia nu ar beneficia de aceleasi drepturi (alocatie de familie, ajutor social, asigurare de sanatate de care sa poata beneficia si partenerul, drepturi succesorale, dreptul de vizita in spital si consimtamant pentru tratamente medicale etc.) ca un cuplu casatorit format dintr-un barbat si o femeie in cazul in care s-ar muta in Romania, ceea ce reprezinta o discriminare inacceptabila.

   Romania nu are dreptul sa trateze cetatenii europeni altfel decat acestia sunt tratati in tarile de origine, la fel cum nici romanii nu sunt tratati diferit dpv legal in tarile in care aleg sa-si stabileasca resedinta. In mod logic, Romania nu poate recunoaste valabilitatea casatoriei/parteneriatului civil unui cuplu homosexual din Belgia dar nu si unuia din Romania.

   UE nu impune nimic Romaniei. In momentul in care a aderat la UE, Romania si-a asumat respectarea valorilor europene si a drepturilor si obligatiilor care decurg din acestea. In plus, Romania joaca un rol important in procesul de luare a deciziilor la nivelul UE.
   • -6 (26 voturi)    
    praf in ochi (Miercuri, 17 mai 2017, 19:23)

    nectarie [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    Asta cu legislatia UE e discutabila. Nu e ca si cum cetateanul olandez poate sa se mute in Romania si sa aiba in continuare dreptul de a creste 5 plante la el acasa si de a fuma pe strada. Sau o matroana din Amsterdam sa deschida brusc un bordel in Bucuresti.

    Mult zgomot pentru nici 1% populatie gay, din care doar o treime are intentii gen casatorie. Cineva impinge agresiv pe agenda asta, all the way, rochie de mireasa si tot spectacolul ala jenant, nenatural, fortat, pe care il vezi in pozele de la astfel de nunti, in care si mirii si cei din jur se forteaza sa zambeasca si sa mimeze pasii unei nunti normale. Such an inspiration.

    Ok, am inteles, va place sexul anal cu barbati, cu bune si multe rele. In Romania sunteti absolut liberi sa faceti asta, sa intemeiati cupluri, sunteti nu numai acceptati, dar si apreciati in societate in anumite domenii unde v-ati demonstrat indiscutabil talentul. Tinand cont ca e o tara estica si ortodoxa, puteti considera ca suntem extraordinar de avangardisti in acest domeniu.

    De ce nu e ok o conventie civila care sa rezolve si micile probleme gen mostenire, co-plata in contracte ipotecare, vizite la muribunzi in sectia de TI si orice alte impedimente minore ati gasit?

    Ok, sa zicem ca o sa obtineti si dreptul de a va casatori, ce urmeaza? Ca ONG-urile LGBT-iste or sa tot primeasca bani de la gheimea mondiala, sunt asociatii non-profit, banul trebuie cheltuit. Si mai mult zgomot pentru urmatoarea aberatie de pe agenda? Care alegorice cu sex oral si cururi desantate pe Bd Unirii ca in San Francisco?

    O sa ziceti ca sunt homofob si retrograd, nu e adevarat, m-am purtat intotdeauna normal cu ei, am amici gay, pe unul pot sa-l numesc si prieten. Insa niciunul din cei pe care ii cunosc nu mi-a vorbit de vise de casatorie sau adoptie sau mame surogat. Ceea ce ma face sa cred ca nici macar nu e agenda lor. Vezi discutiile dintre Gabanna si Elton, destul de relevante.
   • -7 (27 voturi)    
    referendumul nu propune (Miercuri, 17 mai 2017, 19:35)

    Adran [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    nicio redefinire ci o clarificare a ceea ce exista deja in Romania. Dupa capul tau noi in Romania suntem in ilegalitate de la formarea constitutiei pentru ca nu am dat drepturi in plus homosexualilor. Nu cumva daca scrie in constitutie ca se pot casatori doar 2 oameni suprimam si drepturile poligamilor ? ce sa mai, hai sa nu mai scriem nimic ca sa fim siguri ca nu se trezeste cineva ofensat. In Romania NIMENI nu are voie sa se casatoreasca cu o persoana de acelasi sex. Un barbat heterosexual nu are dreptul sa se casatoreasca cu un alt barbat heterosexual. Deci, voi sunteti cei care vreti sa redefiniti ceva, revizuirea se refera doar la clarificarea unor chestiuni care sunt deja in vigoare.
   • -5 (21 voturi)    
    Nu-i chiar asa (Miercuri, 17 mai 2017, 19:39)

    CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    Dreptul la viata de familie este un drept fundamental al tuturor cetatenilor.
    --------------------------------

    Daca ar fi asa, atunci statul ar trebui sa aiba organisme care sa puna in aplicare acest drept(avem spitale pentru a asigura dreptul fundamental la SANATATE, avem scoli pentru a asigura dreptul fundamental la EDUCATIE, etc) dar nu avem ceva asemanator pentru a asigura dreptul la familie. Statul doar OCROTESTE familia deja constituita, dar nu iti garanteaza tie dreptul la familie, caci atunci ar trebui sa oblige o femeie/barbat sa se casatoreasca cu tine si nu stiu cum ar putea face acest lucru.

    Ma rog, greu cu argumentatia!

    Acuma, prin acest referendum, noi definim un pic mai clar ce inseamna o familie. Atata tot. Altfel, dupa prezenta Constitutie, s-ar putea intelege ca familia (SOTII in constitutuie) este formata din 2 barbati si trei femei. Iar noi nu vrem asta, nu?
    • +3 (9 voturi)    
     Dar, ca sa fiti mai siguri nu ar trebui sa puneti (Joi, 18 mai 2017, 2:36)

     deval [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

     si o reprezentare anatomica a celor doi soti,in Constitutie, ca sa nu insele cumva vigilenta cineva in viitor ?!!
   • +5 (25 voturi)    
    Discriminarea nu poate continua (Miercuri, 17 mai 2017, 19:41)

    Musculin [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    Dpv legal, situatia sta in felul urmator: Uniunea Europeana nu are competente in ceea ce priveste legislatiile nationale in domeniul familiei, deci nu poate impune Romaniei sau altui stat membru cum sa protejeze viata de familie pe propriul teritoriu. Insa are competente in ceea ce priveste respectarea drepturilor cetatenilor europeni care se muta dintr-un stat membru in altul.

    Astfel, doua cupluri casatorite sau care au incheiat un parteneriat civil in Belgia, de exemplu, din care unul e format din doi barbati iar celalalt dintr-un barbat si o femeie, trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi in toate statele membre. Statul roman nu poate discrimina o casatorie incheiata legal in Belgia de o alta doar pe baza sexului persoanelor casatorite. Actul legal e acelasi in ambele cazuri.

    In prezent doar 7 state membre (BG, HR, HU, LT, LV, PL si SK) nu recunosc casatoriile intre persoane de acelasi sex in alt stat UE, dar doua din acestea (HR si HU) recunosc parteneriatele civile.

    Comisia Europeana nu a insistat prea mult in privinta armonizarii legislatiilor acestor state cu jurisprudenta europeana, recunoscand ca e un subiect sensibile in aceste tari, dar asta nu inseamna ca aceste state vor putea continua la nesfarsit sa discrimineze cuplurile casatorite.
    • 0 (16 voturi)    
     Discriminare (Miercuri, 17 mai 2017, 23:37)

     Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

     Cine e discriminat aici sunt cetatenii romani. Principiul asta inseamna ca legislatia din tarile cu "casatorie homosexuala" primeaza in fata celor fara.
     Un stat nu poate avea doua definitii ale casatoriei, una pentru cetatenii sai si alta pentru alti cetateni.
     Toata povestea asta e doar un cal troian, primul pas in redefinirea casatoriei. In fond, daca legislatia romaneasca e discriminatorie asa cum e acum, e irelevant daca statul roman recunoaste sau nu casatoriile incheiate in alte state.
     Este ilogic sa spui ca UE are competente in drepturile cetatenilor europeni care se muta dintr-un stat membru in altul, dar nu si ale cetatenilor care nu se muta. Ori dreptul la "casatorie homosexuala" e un drept european, caz in care se aplica tuturor cetatenilor, ori nu e, caz in care se aplica doar in tarile care ofera acest drept.
   • -9 (17 voturi)    
    Bine ba daca zici tu... (Miercuri, 17 mai 2017, 19:41)

    Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    Sa-ti dam titlul de Curtea Constitutionala a Romaniei? Si ii dam afara pe judecatorii aia care au decis ca este legal.

    Musculin CCR FTW! /sarcasm
   • -3 (11 voturi)    
    Ai 10 ani de când faci propagandă (Joi, 18 mai 2017, 0:56)

    Harald [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    pe forumuri folosind nick-name-ul ăsta.

    Nu ți-a spus nimeni că îți subminează credibilitatea? :)
   • -1 (11 voturi)    
    Logica vs delirul perversității (Joi, 18 mai 2017, 9:16)

    altVasile [utilizator] i-a raspuns lui Musculin

    "nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora."

    Poți să mănânci o ciorbă care nu a fost gătită încă?! Poți să bei conținutul unui pahar gol?! Poți să suprimi niște drepturi care nu au existat niciodată?! În România, cel puțin, căci în Sodoma și Gomora se pare că au existat și știm foarte bine cum au sfârșit acele două cetăți nelegiuite.

    ”Ce lipsește, nu poate fi pus la număr...” Solomon

    În România, perverșii nu a avut niciodată dreptul să se căsătorească unul cu celălalt, pervers cu pervers. Și atunci despre ce suprimare a unor drepturi ar putea fi vorba???

    ”Dreptul la viata de familie este un drept fundamental al tuturor cetatenilor.”

    Nu încurca însă dreptul la familie cu dreptul la perversitate. Una-i una și alta-i alta! Este o diferență ca de la cer la pământ între cele două.

    ”Vai de cei ce numesc răul bine,
    şi binele rău,
    întunericul lumină,
    şi lumina întuneric,
    amărăciunea dulceaţă,
    şi dulceaţa amărăciune!” Isaia 5:20
 • -3 (33 voturi)    
  sa nu uitam (Miercuri, 17 mai 2017, 17:06)

  Adran [utilizator]

  cate milioane de euro au bagat in propaganda si manipularea din Irlanda cand au tinut referendum pentru "casatoriile" lgbtqwertyuiopasdfghjklzxcvbnm (mi-a placut asta CezarN :D)
 • -7 (33 voturi)    
  curios daca (Miercuri, 17 mai 2017, 17:07)

  om simplu din multime [utilizator]

  si'au dat numele si apartenenta politica.
  ca nu cred ca se rusineaza cu opinia lor de oameni moderni.
  sau, daca e secret, sa stim macar cati din ei sunt romani, si cati din alte tzari.

  deci, palavramentu' ioropean, cei 33 ce au speriat vestul, nu au incredere in votul poporului roman ?!
  adica, romanii sa nu aiba dreptul sa'si spuna parerea ?!

  cum drac, se numeste asta ?! diktatura minoritatilor ?
  renuntam la principiul majoritatii hotaratoare ?
 • -3 (37 voturi)    
  ''obliga statele'' (Miercuri, 17 mai 2017, 17:17)

  Point [utilizator]

  cedo a inceput sa intre in hatisul fara capat al capcanelor intanse de liberalii progresisti.
  astia mai au putin si ne impun ei PC cu japca prin reglementari absurde si care inverseaza valorile
  daca majoritatea unui popor se declara pt un anumit lucru,oricare ar fi el,prin referendum,atunci cine si cum ar putea schimba ideea de liber arbitru??
  pai cedo si parlamentul ue!!nu vi se pare corect??
  prin extensie,daca nu primesti migranti muslimi,tot ei te pot face sa-ti schimbi parerea samd

  cineva apasa pedala asta progresista cu prea mare putere.sa nu se rupa dracu' cablu de acceleratie
  sau de frana...
  • -11 (25 voturi)    
   paraie de mult (Miercuri, 17 mai 2017, 17:47)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui Point

   ce altceva e brexitu' ?!
   satui de diktatura bruksalului ...
 • -2 (34 voturi)    
  bla bla.. (Miercuri, 17 mai 2017, 17:18)

  Stefan534324 [utilizator]

  ocupati-va mai bine de integrarea romilor in tarile voastre. Sunt cetateni europeni, au dreptul la libera circulatie, nu ni-i mai trimiteti inapoi.
 • -9 (19 voturi)    
  Cine mai vrea sa se casatoreasca in ziua de azi? (Miercuri, 17 mai 2017, 18:27)

  Setalcott [utilizator]

  Eu as vrea sa stiu in numele cui vorbesc acesti oameni?
  Inca nu am vazut o statistica, din randul homosexualilor, cati traiesc intr-o relatie monogama permanenta si si-au jurat credinta pe vecie, si singura piedica in calea fericirii lor e ca nu au hartie de la stat.
  Sunt convins ca exista o multime de heterosexuali care sprijina redefinirea casatoriei ca asa trebuie, in zilele astea, fara sa stie de fapt in numele cui vorbesc. Exista si homosexuali care se opun redefinirii. Exista homosexuali care n-au nici o intentie sa se casatoreasca, cel putin nu in acceptiunea traditionala a termenului, pe viata si exclusiv. Exista altii carora nu le pasa. Exista altii care sustin redefinirea pentru ca au impresia ca asta e singura cale pentru a fi acceptati in societate. Exista altii care vor sa submineze valoriel traditionale dintr-un spirit rebel avangardist de rasturnare a tabuurilor. Exista altii care vor sa elimine casatoria, ca o institutie patriarhala. Exista altii pentru care e o chestie politica. Etc.

  https://www.youtube.com/watch?v=goKXTXwT_4g&t=46m25s
 • +1 (1 vot)    
  forta ongista platita din exterior (Vineri, 19 mai 2017, 11:35)

  Adran [utilizator]

  si cu multe conturi e puternica pe aceasta stire. sunteti niste cozi de topor, atat. cand va uitati in oglinda macar sa stiti ce sunteti, unelte platite. cand mergeti diseara la mcdonalds si gustati din burgarul ala zemos ce va curge pe la coltul gurii sa va amintiti ca l-ati cumparat pe banii veniti din afara ca sa va tradati tara si poporul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by