Uniunea Salvati Romania isi alege, sambata, noua conducere centrala a partidului, dupa ce vineri si-a votat statutul in urma unor dezbateri care au durat 12 ore. Pentru presedintia partidului candideaza Nicusor Dan si alte trei persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cea de-a doua zi a congresului USR, care se desfasoara la Cluj-Napoca, este dedicata alegerii noii conduceri centrale a partidului - presedintele si Biroul National.

Pentru cea mai inalta functie in partid candideaza actualul presedinte Nicusor Dan, cotat cu cele mai mari sanse, alaturi de alti trei membri ai formatiunii: deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu, consilierul parlamentar Serban Marinescu si Cornelia-Florina Gherman, membra USR Sector 6.

Emanuel Ungureanu, a anuntat pe 2 mai, prin intermediul unei scrisori deschise, ca va candida la presedintia USR, el exprimandu-si speranta ca partidul va ramane unit in urma congresului.

Serban Marinescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un mandat de deputat de Teleorman, dar nu a reusit sa castige fotoliul de parlamentar. Anterior a fost membru in partidul M10 al Monicai Macovei, iar in prezent este consilier parlamentar al grupului USR.

Cornelia-Florina Gherman se prezinta ca o persoana care nu a mai facut politica si spera ca intrarea in cursa pentru sefia USR sa o faca mai cunoscuta in interiorul partidului. Ea a precizat ca "USR ii datoreaza lui Nicusor Dan acest prim mandat care momentan este deschis".

Biroul National urmeaza sa aiba 20 de membri, dintre care 7 vicepresedinti, iar in cursa s-au inscris 53 de candidati, printre care Clotilde Armand, Cristian Ghinea, Vlad Alexandrescu, Cosette Chichirau, Florina Presada, Dan Barna si George Dirca.