Candidatul Partidului Miscarea Populara (PMP) la functia de primar al Craiovei la alegerile locale partiale din 11 iunie va fi Dumitru Calina, a anuntat vineri PMP printr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

Potrivit PMP Dolj, Dumitru Calina, de profesie inginer, are 60 de ani, este intreprinzator individual si supervizor cu asigurarea calitatii pentru echipamente destinate Centralei Nucleare de la Cernavoda.

Cum isi prezinta PMP candidatul:

"Familist convins, de o moralitate desavarsita, cu principii politice liberale, d-nul ing. Dumitru Calina reprezinta solutia cea mai potrivita pentru functia de primar al municipiului Craiova. Competitia, competenta si performanta reprezinta pentru familia d-nului ing. Dumitru Calina 'cheia existentei', in acest sens fiul sau, Calina Florian Chiriac, fiind multiplu medaliat la olimpiadele scolare nationale, in anul 2017 calificandu-se pentru faza nationala la trei dintre acestea".

Pana acum si-au mai anuntat candidatura la functia de primar al Craiovei senatorul Mario Ovidiu Oprea din partea PNL, actualul primar interimar Mihai Genoiu din partea PSD, avocatul Lucian Bernd Sauleanu, decanul Baroului Dolj si deputatul Adrian Prisnel, din partea USR.

Functia de primar al Craiovei a ramas vacanta dupa ce Lia Olguta Vasilescu a fost aleasa deputat la scrutinul parlamentar din 11 decembrie 2016.