Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbasa va reprezenta subiect de discutie in cadrul sedintei Comitetului Executiv National de miercuri al partidului, in conditiile in care, considera Dragnea, nu este in regula sa existe astfel de iesiri obscene in Parlament, unde parlamentarii "nu sunt pe persoana fizica", potrivit News.ro.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Intrebat daca in cadrul CExN-ului se va discuta si despre iesirea nervoasa a lui Nicolae Bacalbasa din cadrul plenului reunit, liderul PSD a raspuns afirmativ: "Da, nu este prima data, l-am rugat personal, este un om pe care il respect pentru tot ceea ce a facut si pentru ceea ce face, dar l-am rugat personal sa nu mai aiba astfel de iesiri, pentru ca acolo nu suntem pe persoana fizica."

Liviu Dragnea a mai spus ca PSD nu a castigat alegerile pe astfel de manifestari: "Cand am facut listele, am facut listele unui partid care a castigat alegerile cu un scor foarte mare, beneficiind de increderea tuturor. Nu am castigat alegerile pe astfel de manifestari si pe baza unuia sau altuia, ci ca partid, si o sa discutam si subiectul asta."

Intrebat si daca Nicolae Bacalbasa va fi sanctionat, liderul PSD a spus ca aceasta chestiune va fi stabilita in CExN: "Nu stiu, vom discuta, dar nu este in regula, adica nu este prima data si nu e-n regula. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din tara, nu numai membrii de partid, ci si oameni care ne sustin si nu e in regula. De ce trebuie sa dam noi tot felul de astfel de ocazii?"

Deputatii Nicolae Bacalbasa (PSD) si Corneliu Bichinet (PMP) au purtat un dialog suburban de la tribuna parlamentului, la o ora dupa ce presedintele Klaus Iohannis a sustinut un discurs prilejuit de Ziua Europei. Mai intai, Bacalbasa a luat cuvantul si s-a referit la Raluca Turcan ca "Gurgan, Curcan", apoi i s-a adresat unei deputate din sala spunandu-i "da cu labele, vezi ca faci fractura". Deputatul PSD i s-a adresat si lui Bichinet, care vorbise inaintea sa, si i-a spus ca Vasluiul este celebru pentru violuri si discursuri bune. Replica lui Bichinet - "Ati trecut de multe ori stimate domnule scriitor prin judetul Vaslui si nu v-a stricat nimeni rozeta."