Presedintele Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat luni, pentru Agerpres, ca saluta, in numele coalitiei, reluarea votului final in Camera Deputatilor ce va avea loc marti, pentru proiectul de lege privind revizuirea articolului 48 alineatul 1 al Constitutiei Romaniei, precizand ca au fost adunate peste 3 milioane de semnaturi in acest sens.

"Ne exprimam speranta ca votul final va fi unul favorabil, asa cum au fost toate promisiunile si angajamentele principalelor partide politice parlamentare. Credem, totodata, ca reprezentantii tuturor partidelor vor aprecia necesitatea acestui vot in sensul celor dorite de cele peste trei milioane de cetateni romani care au semnat pentru definirea casatoriei in Constitutia Romaniei", a declarat pentru Agerpres Mihai Gheorghiu.

Un vot favorabil va insemna, in opinia lui Gheorghiu, "unul pentru normalitate, pentru firesc, pentru respectarea fundamentelor crestine ale civilizatiei romane si europene".

"Si, nu in ultimul rand, maine e chiar ziua in care aniversam 140 de ani de independenta a Romaniei si cred ca va fi un vot de bun augur pentru a ne reaminti valorile civilizatiei romanesti, ale istoriei noastre nationale", a subliniat liderul Coalitiei pentru familie.

Conform sursei citate, proiectul de lege va ajunge, dupa votul final din Camera Deputatilor, in Senat, fiind posibil ca in luna mai sa aiba loc si votul final al senatorilor, dupa care sa se stabileasca data referendumului.

"Maine va fi un vot important, pentru ca practic va fi primul vot final intr-o Camera. E greu de stiut pe cand se va finaliza, pentru ca se interpun amanari de la o saptamana la alta, dar se pare ca, exista, totusi, in ultimul timp, un acord ca lucrurile trebuie urgentate. Este probabil ca luna mai sa ne aduca votul in ambele camere. Iar referendumul va putea fi convocat la o luna dupa ce legea va fi adoptata in ambele camere, dupa procedura din Senat. Dar este foarte greu sa ma exprim cu privire la un termen. Totul depinde de cum vor decurge lucrurile la Senat", a mai precizat Mihai Gheorghiu.