Senatorul PMP Traian Basescu a declarat luni ca proiectul legii gratierii unor pedepse nu trebuie sa fie trimis la Comisia juridica, ci retras de Guvern pentru ca nu isi atinge obiectivele pentru care a fost propus, scrie Agerpres. Declaratiile lui Basescu vin dupa ce Senatul a respins amendamentele pe care el le-a adus la acest proiect si care vizau gratierea unor fapte de coruptie.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

"Va spun sincer ca aceasta lege nu are ce cauta nici macar la comisie. Ea trebuie retrasa de Guvern. Este atat de prost facuta, incat obiectivul pe care il realizeaza este sa elibereze, estimez eu in forma in care este acum, hoti din domicilii, din curti, din autobuze, din societati comerciale, iar pe de alta parte sa tina in continuare incarcerati medici, profesori. Nu ma refer la politicieni, pentru ei e Legea 78, care le da un regim special, dar cred ca, conceptual, proiectul de lege este gresit. Ar fi o buna idee pentru Guvern daca ar retrage legea sau noi am vota-o si am respinge-o si o lege a gratierii sa vina stiind obiectivele. (...) Ne scrie ministrul acolo ca vrea diminuarea populatiei din penitenciare. Imi pare rau. Nu o va face, pentru ca acea categorie care vrea sa o gratieze cu preponderenta se va intoarce tot acolo in maxim 6 luni, in schimb oameni care sunt recuperabili pentru societate - medici, profesori - raman in penitenciare", a spus Basescu in plenul Senatului.

Plenul Senatului a decis, luni, cu 61 de voturi "pentru", 41 "impotriva" si sapte abtineri, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului de lege privind gratierea unor pedepse, pentru o saptamana.