Senatorul PNL Alina Gorghiu anunta ca va initia un proiect de lege "care sa statueze spiritul si litera deciziei CCR", subliniind ca "un om care are o condamnare definitiva nu poate fi nici parlamentar, nici ministru", scrie Agerpres.

Declaratia a fost facuta in contextul in care, joi, Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibila sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului.

''Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atat de greu, habar nu am, ca CCR avea tone de jurisprudenta! Ca doar nu dai hotarari CCR in considerarea unei persoane, ci in functie de reguli constitutionale. Solutia de azi, simpla si justa, lamureste in directia fireasca o situatie: o persoana condamnata nu poate ocupa o functie in Guvern. Firesc ar fi ca nici in Parlament sa nu ai persoane condamnate definitiv'', a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea arata ca decizia luata de Curtea Constitutionala ''blocheaza un drum dorit la un moment dat'' de liderul PSD, Liviu Dragnea, insa deschide un altul, ''o candidatura in 2019 la prezidentiale''.

''Decizia CCR de azi, insa, e interesanta pentru ca blocheaza un drum dorit la un moment dat de dl Dragnea, anume scaunul de premier, insa deschide alt drum, asa cum se anticipeaza pe la colturi, adica o candidatura in 2019 la prezidentiale. Dar ca sa nu se victimizeze nimeni atunci, cred ca legislatia trebuie sa fie coerenta: o persoana condamnata nu poate fi presedintele Romaniei! Si aici cred ca vorbim de un principiu de decenta politica, nu ca as avea ceva cu liderul PSD. Voi initia un proiect de lege care sa statueze spiritul si litera deciziei CCR de astazi: un om care are o condamnare definitiva nu poate fi nici parlamentar, nici ministru'', mai scrie Alina Gorghiu pe reteaua de socializare.