Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Timisoara, ca nu are relevanta faptul ca miercuri a iesit la un moment dat din Comisia juridica, intrucat votul ar fi fost oricum in favoarea PSD si a sustinut ca strategia liberalilor a functionat in final, transmite News.ro.

Gorghiu, care miercuri a lipsit la vot in Comisia juridica a Senatului, cand au fost admise unele amendamente la legea gratierii a explicat ca a fost vorba despre o strategie a liberalilor, asumata de ea.

"Pericolul din Comisia juridica pe tema gratierii nu a trecut. A fost o strategie asumata de mine. Rezultatul a fost unul bun astazi (joi - n.r.), dar oricand, in orice secunda in Comisia Juridica se poate resupune la vot orice amendament. In baza unei solicitari se poate relua votul pe un amendament sau altul. Strategia a fost gandita in cascada de colegii juristi. Astazi am reusit sa respingem amendamentele. Pana nu vom vedea un vot in Senat nu vom sti care este intentia PSD. Ieri am fost o parte la comisie. Faptul ca am iesit din sala intr-un anumit moment nu are relevanta, pentru ca votul ar fi fost in favoarea PSD. Lucrurile, din fericire pentru noi, au functionat", a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul spune ca, in opinia ei, consecinta dezbaterii pe legea gratierii va fi faptul ca Serban Nicolae va fi gasit "tap ispasitor" de catre PSD.

"Ce cred ca va fi consecinta acestei dezbateri pe legea gratierii este faptul ca Serban Nicolae va fi gasit tap ispasitor. Fiti convinsi ca intr-o saptamana nu va mai conduce Comisia Juridica", a spus Gorghiu care a adaugat ca liberalii vor avea vot de respingere a proiectului "indiferent de momentul la care se va da acest vot".

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris joi, pe Facebook, ca opozitia conteaza si este relevanta atunci cand este prezenta, iar cei care lipsesc la mize politice foarte mari sunt cei care fac "opozitia praf" si intretin senzatia unei complicitati subterane cu agenda celor care fac "din hotie o virtute", facand astfel referire la senatorii PNL Alina Gorghiu si Nicoleta Pauliuc care au absentat miercuri de la lucrarile Comisiei juridice, cand s-a votat gratierea pedepselor pentru fapte de coruptie.