Liviu Dragnea a declarat joi ca este “dezamagit” de ce s-a intamplat in comisia juridica a Senatului la dezbaterea legii gratierii si ca masurile ce se vor lua la adresa parlamentarilor PSD care au amendat legea pentru a se gratia faptele de coruptie vor fi decise in cadrul partidului.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

“Sunt destul de dezmagit de cum a functionat comisia juridica de la Senat in aceasta privinta”, a afirmat Dragnea, insistand ca legea nu va trece de camera superioara cu prevederi privind gratierea faptelor de coruptie,

“Vom transa aceasta discutie in partid”, a spus liderul PSD despre posibilele masuri la adresa liderului comisiei, Serban Nicoale si a colegilor sai care au introdus amendamente miercuri.

"Categoric o sa discutam despre subiect, despre modul in care unii colegi ai nostri respecta ce se decide in partid”, a declarat Dragnea adaugand ca “pareri putem avea fiecare in baie” si ca “PSD nu e un partid rau”.

El a spus ca actiunile acestora afecteaza imaginea partidului si a adaugat ca va fi convocata “cat de curand” o sedinta a comitetului executiv al PSD in care sa se discute ce s-a intamplat si ce masuri ar putea fi luate.

“Ne-am trezit ieri cu aceasta nazbatie, nu o vom lasa asa”, a afirmat Dragnea adaugand: "vreau sa ma consult cu colegii mei ca sa gasim o varianta”.

Comisia juridica din Senat a revenit asupra votului dat miercuriin privinta gratierii faptelor de coruptie si, de data aceasta, s-a votat ca acestea sa nu fie in randul infractiunilor gratiate.

Au votat "pentru" excluderea de la gratiere a acestor infractiuni (prevazute la art. 289-294 in Codul Penal) trei senatori PNL, unul USR si unul UDMR. S-au abtinut trei senatori PSD si unul ALDE (doi senatori PSD nu eraeu in sala la momentul votului).

Propunerea de a se reveni asupra votului a fost facuta de senatorul PNL Daniel Fenechiu, care a invocat si declaratia facuta de presedintele PSD Liviu Dragnea miercuri seara, acesta afirmand ca nu sustine gratierea faptelor de coruptie.

De asemenea, s-a votat sa nu fie gratiate infractiunile de abuz in serviciu si conflict de interese.