Presedintele PNL, Raluca Turcan, a scris, miercuri, pe Facebook,ca, daca premierul Sorin Grindeanu nu sustine gratierea coruptilor, ar trebui sa-si scrie demisia in alb. Turcan a mai subliniat ca aceasta este singura formula in care premierul poate dovedi "ca nu este papusa lui Liviu Dragnea".

"Daca dl. Grindeanu spune ca nu sustine gratierea coruptilor, iar aceasta este pozitia asumata a Guvernului, ii cer sa-si angajeze mandatul de prim-ministru. Asadar, sa puna mana pe un pix si o hartie si sa-si prezinte demisia in alb, iar daca majoritatea parlamentara care il sustine va vota, in Senat, impotriva punctului sau de vedere, sa-si depuna mandatul!

Ori, ori! Ne-am saturat de duplicitatea aceasta continua a liderilor PSD care azi spun ca nu sustin un lucru, pentru a se dovedi maine exact contrariul. Este singura formula in care dl Grindeanu poate fi luat in serios si poate dovedi ca nu este papusa lui Liviu Dragnea.

Abordarea dnului Dragnea o stim deja: el declarativ nu sustine gratierea propriei persoane, dar ce sa vezi, e neputincios. Culmea! Gratierea e un miraj prea mare pentru colegii sai si nu-i poate stapani sa voteze impotriva angajamentelor liderului PSD. Cred ca este evidenta acum pentru toti ticalosia acestor domni, chiar si pentru cei care si-au pus ceva sperante in acest partid", a scris Turcan peFacebook.

Reactia presedintelui PNL vine dupa ce premierul Sorin Grindeanu s-a delimitat de votul Comisiei Juridice din Senat pentru gratierea faptelor de coruptie.

"Am mai spus-o si o repet: Guvernul sustine legea gratierii in forma propusa initial. Amendamentele adoptate astazi de Comisia Juridica a Senatului, referitor la gratierea faptelor de coruptie, nu au sustinerea Executivului", a scris Grindeanu pe Facebook.