Premierul Sorin Grindeanu l-a demis luni din functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" pe Grigore Baboianu, care in urma cu doua saptamani i-a criticat pe premier si pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul ca in loc sa promoveze pescuitul sportiv, s-au laudat cu zecile de stiuci capturate in Delta.

Baboianu a facut declaratiile critice la adresa premierului si a sefului PSD intr-un interviu la Europa FM.

Baboianu a fost inlocuit in functie de Malin-Matei Musetescu, potrivit unor decizii publicate in Monitorul Oficial luni seara. Malin-Matei Musetescu a fost redactor-sef al revistei SuperPescar. El este autorul mai multor texte specializate privind pescuitul. Iata aici un exemplu despre "Stiuca: oscilanta sau vobler" si "Alegerea nalucii in functie de culoare"

Intr-un document de pozitie al Asociatiai Salvati Dunarea apare numele Malin-Matei Musatescu printre fondatorii ONG-ului condus de Liviu Mihaiu. Nu e clar daca e vorba despre aceeasi persoana numita in functia de guvernator al Deltei, dat fiind ca exista o diferenta intre numele publicat in Monitorul Oficial (Musetescu) si cel din documentul ONG-ului (Musatescu).

Cele doua decizii au fost luate avand in vedere propuneri ale ministrului Mediului.