Ambulatorul de la Spitalul Gomoiu va fi inaugurat saptamana viitoare, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vineri, la Antena 3. Ea a mentionat ca lucrarile la Spitalul de Copii "Dr. Victor Gomoiu" se vor finaliza pana la sfarsitul anului, iar aceasta unitate va reprezenta cel mai mare spital pediatric din tara.

Gabriela Firea la Antena 3Foto: Captura Antena 3

"Vom avea si noi in Capitala un spital pe care il vom putea numi intr-adevar de nivel occidental atat in ceea ce priveste aparatura, dotarile, fluxurile medicale si personalul", a spus Firea, potrivit Agerpres.

Primarul general a adaugat ca spitalul metropolitan poate fi realizat in mandatul sau.

"Dupa ce se realizeaza studiul de fezabilitate, dupa ce se aproba indicatorii tehnico-economici, se semneaza contractul si ordinul de incepere a lucrarilor, un spital se poate realiza in 2-3 ani maxim, deci este realizabil in acest mandat, daca ne miscam in termenii in care i-am anuntat pana acum si anume sa nu pierdem nicio secunda si sa nu cream situatii cu proiecte foarte proaste care in final creeaza conflicte intre proiectant, consultant si constructor", a declarat Firea.

Ea a subliniat ca este nevoie de acest spital metropolitan in capitala.

"Avem 19 spitale in subordinea Primariei si a CGMB, dar multe sectii din aceste spitale sunt supraaglomerate sau unele functioneaza in cladiri care sunt foarte vechi si trebuie consolidate, reparate, aduse intr-o stare mult mai buna din punct vedere al functionalitatii ca si spital, de aceea am facut o solicitare la Ministerul Sanatatii si dorim sa construim acest spital", a declarat edilul general.

Firea a mentionat ca au fost si propuneri de desfiintare de spitale, dar ca ea crede ca in prezent e nevoie de toate cele 19 spitale din Capitala, pentru ca ele se completeaza. "Sunt in schimb anumite corpuri de spital ce ar putea sa iasa din functiune din cauza starii cladirilor", a adaugat edilul general.

In alta ordine de idei, ea a spus ca sunt identificate locatii pentru construirea a sase cartiere de locuinte in fiecare dintre cele sase sectoare. "Avem unsprezece locatii identificate deja, teren care e in proprietatea, in patrimoniul Municipalitatii, dintre aceste unsprezece locatii vom alege sase pentru inceput (...) sunt doua posibilitati ¬ ori de inchiriere pentru tinerii pana in 35 de ani sau ele pot fi la inceput cu chirie si cu posibilitatea de a fi cumparate, ca in cazul sistemului ANL. Ele se adreseaza tinerilor de pana in 35 de ani si cazurilor sociale", a declarat edilul.

Firea a precizat ca nu s-a mai construit din fondurile Municipalitatii, doar s-au achizitionat cateva apartamente sociale. "Am auzit urmatoarea afirmatie ¬ daca PMB, devenind un jucator pe piata imobiliara nu va intra cumva intr-un conflict de interese cu dezvoltatorii ¬ raspunsul e categoric nu. Am avut cateva intalniri pe aceasta tema cu cativa reprezentanti ai acestor antreprenori (...) Noi ne adresam unei nise care niciodata nu va accesa un apartament pe piata imobiliara privata pentru ca nu are puterea financiara", a mai afirmat Firea.