Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Antena 3, ca nu i-a placut afirmatia sefului Statului Major General, Nicolae Ciuca, potrivit careia Romania are in plan achizitionarea de rachete Patriot, asteptandu-se de la general la "foarte multa rigoare", avand in vedere functia pe care o detine, si a explicat ca nu au fost inca finalizate procedurile parlamentare, potrivit news.ro.

Rachete Patriot pentru aparare anti-aerianaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Ce nu mi-a placut astazi (joi - n.r.) a fost declaratia, nu stiu daca a fost astazi sau ieri, declaratia sefului Statului Major (generalul Nicolae Ciuca - n.r.) care a anuntat deja ca va achizitiona rachete Patriot. Pai au finalizat procedurile? Nu e bine sa astept derularea procedurilor totusi? E seful Statului Major si ma astept la foarte multa rigoare. Poate si ministrul Apararii se gandeste la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai putine declaratii si mai multa actiune cred ca este mai bine", a precizat Liviu Dragnea.

Seful Statului Major, generalul Nicolae Ciuca, a anuntat joi ca Romania vrea sa cumpere rachete americane Patriot, informeaza Digi24. Anuntul vine dupa ce in urma cu o saptamana MApN cerea Parlamentului sa aprobe un plan de inzestrare a Armatei in care, ca o premiera in ultimii ani de dezbatere publica, era prinsa si achizitia cu 4 miliarde de euro a unui sistem de rachete pentru apararea antiaeriana. Surse din industrie sustin insa ca decizia Romania de a achizitiona rachete Patriot a fost facuta fara vreo dezbatere sau competitie intre producatori, iar MApN nu ofera mai multe informatii pentru ca sunt clasificate.

Anuntul privind o posibila achizitie de rachete Patriot a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la Smardan, acolo unde este in desfasurare un exercitiu militar comun romano-american,potrivit digi24.ro.