UPDATE Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor nu au mai discutat in sedinta de marti despre revocarea lui Negritoiu. Este posibil ca acest subiect sa fie discutat joi, a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Misu Negritoiu, fost presedinte ASFFoto: Hotnews

Biroul permanent al Senatului discuta marti un raport al comisiilor economica si de buget finante din Camera Deputatilor si Senat, intocmit in octombrie 2016, prin care se cere revocarea lui Misu Negriotiu din functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, membru executiv al Consiliului ASF. Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat saptamana trecuta, dupa ce compania NN a trimis o scrisoare privind posiblitatea nationalizarii fondului de pensii private, ca Negritoiu si intreaga conducere ASF va fi demisa in parlament.

Comisia cere inscrierea pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului a raportului. O sedinta a conducerii reunite urmeaza sa aiba loc tot marti, de la ora 14.30. Urmeaza ca revocarea sa fie votata de plenului reunit al parlamentului.

Raportul a fost intocmit in octombrie anul trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului, in urma unei analize asupra modului in care ASF a gestionat, la acel moment, criza de pe piata RCA, insa va fi pus pe ordinea de zi a unui plen reunit in contextul scandalului nationalizarii fondului de pensii private. Amintim ca ASF a decis sa sanctioneze compania NN cu o amenda de 750.000 lei.

Potrivit documentului, membrii comisiilor de specialitate au constatat ca reputatia lui Misu Negritoiu "este iremediabil afectata de imaginea nefavorabila creata in piata de asigurari", noteaza Agerpres.

Desi lui Negritoiu i s-a cerut demisia, acesta a refuzat.