Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni seara, ca se doreste crearea unui registru electronic al tuturor cauzelor penale cu prejudicii, iar in acest context a cerut instantelor sa transmita o situatie, potrivit Agerpres.

"Vrem sa facem un registru electronic al tuturor cauzelor penale cu prejudicii, cauze care trebuie executate pe latura penala (...), pe latura civila, sa vedem ce poate fi confiscat de catre ANAF si valorificat prin ANABI. De multe ori (...), valoarea de pe hartie a prejudiciilor declarate este mult mai mica decat valoarea bunurilor indisponibilizate si care pot fi sechestrate. De aici vedeti deosebirea foarte mare dintre valoarea declarata a bunurilor indisponibilizate in vederea confiscarii si valoarea bunurilor confiscate efectiv", a declarat Toader, la Romania Tv.

El a precizat ca a semnat luni o adresa, care a fost transmisa catre toate instantele de judecata si catre CSM, prin care a cerut ca acestea sa prezinte o situatie a cauzelor penale cu decizii definitive care prevad masura confiscarii.

"Astazi am semnat o adresa catre toate instantele de judecata din Romania, indiferent de nivelul lor, si catre CSM, prin care am solicitat ca toate instantele (...) sa ne transmita o situatie cu toate cauzele penale ramase definitive care prevad masura confiscarii", a precizat Toader.