Presedintele USR, Nicusor Dan, afirmat sambata ca in partid exista o vointa majoritara pentru ca fostul premier Dacian Ciolos sa fie primit in formatiune si ca Ciolos indeplineste criteriile pentru a deveni membru si a candida pentru orice functie, dar decizia in acest sens ii apartine, potrivit News.ro. "Dacian Ciolos se incadreaza in criteriile de admitere in USR si exista vointa majoritara in USR ca el sa devina membru daca, bineinteles, isi doreste acest lucru", a afirmat Nicusor Dan.

Nicusor DanFoto: Agerpres

Nicusor Dan a sustinut sambata o conferinta de presa la Arad, afirmand ca usa partidului sau ramane deschisa pentru Dacian Ciolos daca acesta va dori sa se inscrie in USR, iar majoritatea membrilor il asteapta.

Intrebat daca are discutii cu Dacian Ciolos pentru a-l aduce in partid, liderul USR a raspuns: "In momentul acesta, decizia este la domnia sa. Nu putem inchide usa pentru nicio persoana care indeplineste criteriile de admitere."

Nicusor Dan a mai fost intrebat de jurnalisti daca este dispus sa ii ofere o pozitie de conducere in partid fostului premier, liderul USR raspunzand ca acesta poate candida pentru orice functie: "Noi actionam conform statutului, respectiv orice membru USR poate sa candideze pentru orice functie in USR, nu s-a pus problema de negocieri."