Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, vineri, la Digi 24, ca celalalt copresedinte, Calin Popescu-Tariceanu, ar intentiona sa scoata la un moment dat partidul de la guvernare pentru a-si mari sansele la alegerile prezidentiale din 2019. Totodata, Constantin a spus ca Tariceanu l-ar fi trimis pe Daniel Chitoiu la o discutie cu liberalul Gheorghe Falca, imediat dupa alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Daniel ConstantinFoto: Agerpres

"Imediat dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, domnul Tariceanu a avut un trimis in persoana lui Daniel Chitoiu care a negociat cu domnul Falca de la PNL. Imediat dupa alegeri", a spus Daniel Constantin, potrivit news.ro.

El a facut afirmatia ripostand acuzelor aduse de catre Calin Popescu-Tariceanu potrivit carora ar adeptul unei apropieri a ALDE de liberali si ruperea aliantei cu social-democratii.

"De ce as fi vrut lucrul acesta avand un parteneriat istoric de 7 ani cu PSD? Nu poti sa spui ￯Hotul striga hotii￯ cand tu tatonezi terenul in alta parte, cand tu trimiti pe cineva care ti-e foarte apropiat - stie tot partidul ca mana dreapta a domnului Tariceanu este domnul Chitoiu - sa discute cu domnul Falca. Au discutat despre rezultatul alegerilor, despre ce poate fi facut...", a afirmat Constantin.

Acesta a mai spus ca, pe termen lung, intentia lui Calin Popescu-Tariceanu este de a rupe alianta dintre ALDE si PSD pentru a avea sanse sa castige alegerile prezidentiale din 2019.

"Liviu Dragnea stie ca la un moment dat domnul Tariceanu va trada, asta este un lucru de care sunt aproape convins (...) Domnul Tariceanu isi doreste foarte tare - stiu si colegii din ALDE, stiu si cei din PSD - sa candideze pentru functia de presedinte in anul 2019. Din calculele domniei sale, pentru ca este un lucru pe care l-a exprimat intr-o sedinta mai restransa a conducerii ALDE, considera ca este mai bine ca, la un moment dat, ALDE sa se retraga de la guvernare si sa creeze o platforma din opozitie mai usoara pentru ca domnul Tariceanu sa ajunga un candidat cu sanse pentru functia de presedinte al Romaniei", a declarat Daniel Constantin.

Delegatia Permanenta a ALDE a decis pe 19 martie convocarea Congresului partidului, in cadrul caruia urmeaza sa fie aleasa noua conducere a formatiunii, pentru data de 21 aprilie. Daniel Constantin a declarat ca Delegatia Permanenta a fost convocata nestatutar si a anuntat ca va contesta in instanta decizia de convocare a Congresului.