Presedintele Klaus Iohannis le-a trimis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului o scrisoare in care cere sa se adreseze legislativului cu un mesaj pe data de 9 mai, cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 7 aprilie a.c., o scrisoare Presedintelui Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, si Presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Nicolae Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis solicita, in conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, sa adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei. Presedintele Romaniei propune ca mesajul sa fie prezentat Parlamentului la data de 9 mai a.c., ora 12:00", informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Textul scrisorii transmise de Klaus Iohannis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului:

Domnului Calin Popescu Tariceanu Domnului Liviu Nicolae Dragnea

Presedintele Senatului Presedintele Camerei Deputatilor

Stimate Domnule Presedinte,

In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu ocazia sarbatoririi a 140 de ani de la Proclamarea Independentei de Stat a Romaniei, precum si cu ocazia Zilei Europei.

Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie 9 mai 2017, ora 12:00.

Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii,

Presedintele Romaniei

Klaus-Werner Iohannis