Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Botosani, ca il va incuraja pe noul presedinte american, Donald Trump, sa viziteze Romania, potrivit Agerpres. Seful diplomatiei americane spune ca o vizita a liderului american in tara noastra ar reprezenta "o mare realizare".

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"A trecut foarte mult timp de cand un presedinte american a venit ultima oara aici si ar fi o mare realizare daca acest lucru s-ar intampla. Mi-ar placea foarte mult sa il incurajez pe noul presedinte sa viziteze Romania. Nu stiu daca acest lucru se va intampla, dar tin degetele incrucisate pentru asta", a declarat Klemm, care a avut miercuri o intrevedere cu administratia publica locala din Botosani.

Ambasadorul SUA a adaugat ca autoritatile romane au lansat o invitatie oficiala catre Donald Trump, insa decizia finala apartine sefului de la Casa Alba.

Premierul Sorin Grindeanu declarase marti ca nu are date privind o posibila vizita in Romania a presedintelui SUA, Donald Trump, si ca nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informatie: "Nu am date de acest fel si nici nu vreau sa speculez. (...) Am spus lucrurile care sunt oficiale. (...) Nu pot sa va confirm sau sa va infirm."