Deputatul PMP Eugen Tomac a cerut luni, intr-o conferinta de presa, demisia conducerii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER), pe care o acuza de indiferenta fata de crimele savarsite de URSS in 1941 la Fantana Alba.

Eugen Tomac - PMPFoto: Hotnews

"Probabil, pentru statul roman 3000 de morti sunt prea putini. Nu inteleg de ce acesti bugetari care au drept sarcina trateaza cu atata indiferent. Cer demisia conducerii IICCMER, mi se pare inadmisibil ca cimeva care are in portofliu acest domeniu sa fie atat de indiferent" a spus Tomac.

"Am ramas profund marcat ca nici presedintele, nici prim-ministrul nu au transmis mesaje de omagiere a celor care au murit acolo", a mai spus el.

El i-a acuzat si pe cei din Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni ca nu au trimis niciun oficial la comemorarea evenimentelor, care a avut loc pe 1 aprilie. "Ma intreb de de dl Dragnea a mai dcreat un minister pentru romanii de pretutindeni", a spus el.

Tomac a amintit ca pe 27 aprilie 2015 a depus o solicitare pentru infiintarea unei comisii speciale "pentru adevar" care sa intocmeasca un raport privind masacrul de la Fantana Alba, insa aceasta comisie nu s-a constituit nici pana acum pentru ca PSD si PNL nu si-au desemnat reprezentanti.