PNL are nevoie de o coordonare mai buna cu presedintele Romaniei, pentru a aborda cu sanse maxime alegerile prezidentiale din 2019, a declarat duminica, la Piatra Neamt, secretarul general interimar al liberalilor, Cristian Busoi, transmite News.ro.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

''Ne trebuie o coordonare mai buna cu presedintele Romaniei. PNL nu poate fi nici anexa si nici prelungirea Administratiei Prezidentiale. Nimeni nu doreste acest lucru, sunt convins, nici presedintele Romaniei. Si noi, si presedintele Iohannis ne dorim sa existe un PNL de sine statator, pe picioarele sale, pe propria forta, care sa fie intr-un parteneriat, intr-o coordonare cu presedintele Romaniei, care sa ii ofere suportul politic (presedintelui - n.r.) pentru principalele initiative ale sale asa cum presedintele Romaniei trebuie sa sprijine PNL atunci cand opiniile si obiectivele noastre de partid de opozitie sunt legitime si benefice pentru Romania'', a spus Busoi.

El a opinat ca Romania se va afla intr-o situatie ''periculoasa'' in cazul in care social-democratii vor castiga alegerile prezidentiale din 2019.

''Trebuie sa facem toate eforturile posibile ca sa nu lasam aceasta tara condusa total de PSD. Nu vreau sa imi imaginez ca vom trai intr-o Romanie in care Guvernul sa fie PSD, majoritatea primariilor si consiliilor judetene sa fie PSD, majoritatea din Parlament sa fie PSD. Sa mai fie si un presedinte al PSD.... Cred ca Romania se va afla intr-o situatie foarte periculoasa si in loc sa ne consolidam statutul de tara europeana vom aluneca incet-incet catre alt fel de modele'', a mai spus Cristian Busoi.