PNL are la Congresul PPE o delegatie de aproape 20 de europarlamentari, parlamentari si membri de partid, asa cum arata si fotografiile postate de presedintele interimar Raluca Turcan pe Facebook. Aceasta afirma ca "familia PPE isi va reafirma cu tarie determinarea pentru consolidarea viitorului Uniunii".

Delegatia PNL la Congresul PPEFoto: Facebook - Raluca Turcan

"Partidul Național Liberal, ca principalul partid de dreapta din România, participă în aceste zile la reuniunea PPE din Malta cu o amplă delegație. Temele de pe agendă sunt legate de consolidarea Uniunii Europene după Brexit, despre soluțiile politice pentru a guverna eficient și a descuraja populismul generator de faliment și de false speranțe. Deși astăzi Marea Britanie a declanșat ieșirea din Uniunea Europeană, familia PPE, din care facem parte, își va reafirma cu tărie determinarea pentru consolidarea viitorului Uniunii. Popularii europeni, cea mai puternică familie politică europeană, vor lupta în continuare pentru solidaritate, politici economice și de securitate comune. Uniunea Europeană are dificultăți, însă doar uniți și solidari vom atinge obiectivele acestui proiect care a adus cea mai lungă perioadă de pace și prosperitate continentului european.

Cine face parte din patea PNL la Congresul PPE de miercuri si joi:

Raluca Turcan, europarlamentarii Theodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Ramona Mănescu, Adina Valean, Cristian Busoi plus Dan Motreanu, Marcel Vela, Cezar Presa, Ioan Balan, Gigel Stirbu, Valeria Schelean Somfelean, Florin Alexe, Virgil Popescu, Sorin Moldovan, Cristina Traila.

La Congresul PPE participa si sase reprezentanti ai PMP, intre care europarlamentarul Siegfried Muresan (purtator de cuvant PPE) si deputatii Robert Turcescu, Valeriu Steriu si Eugen Tomac.