Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a afirmat miercuri ca exista o "discrepanta" intre continutul raportului prezentat cu putin timp in urma de ministrul Justitiei si concluzia "putin surprinzatoare" de a nu declansa mecanismul de revocare din functie a procurorilor sefi Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi, dar a precizat ca partidul il sustine pe Tudorel Toader in decizia luata.

Adrian DobreFoto: Agerpres

Concluzia raportului "pare putin surpinzatoare", a spus Adrian Dobre, invitat la Antena 3, precizand insa imediat: "Sustinem ministrul Justitiei in decizia pe care a luat-o. Am luat act de declaratia ministrului Justitiei si mergem pe ea".

Intrebat de Dana Grecu daca PSD doreste demiterea Laurei Codruta Kovesi, purtatorul de cuvant a subliniat: "Revocarea Laurei Codruta Kovesi nu e un obeictiv personal nici de partid. Obiectivul PSD e respectarea statului de drept".

Mugur Ciuvica a caracterizat in aceeasi emisiune raportul ministrului Justitiei "o fasaiala" in timp ce Bogdan Chireac a vorbit despre o "fractura logica evidenta intre continutul raportului si concluzia lui".