Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca, dupa votul dat de Biroul Politic al ALDE, care i-a retras sprijinul, Daniel Constantin nu mai poate ramane in Guvern, potrivit News.ro. "Din pacate, acest deznodamant era previzibil. Am avut mai multe discutii cu Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu. Cred ca acum o luna i-am spus lui Daniel Constantin ca trebuie sa gaseasca un mod de convietuire si colaborare cu domnul Tariceanu, pentru ca lucrurile nu pot ajunge decat la situatia asta, transarea situatiei prin vot", a spus Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

El a subliniat ca Guvernul este unul politic: "Cand un partid, printr-un vot cu o majoritate zdrobitoare, a decis sa retraga sprijinul politic pentru un membru al Guvernului, in mod normal nu mai poate ramane in Guvern. Intr-un guvern politic se ajunge in urma unui vot. Votul care te trimite acolo si structurile politice care te trimit acolo sunt aceleasi care te si pot scoate de acolo."

Liderul PSD a adaugat ca nu a reusit sa inteleaga ce l-a manat pe Daniel Constantin sa extinda acest conflict: "E foarte greu pentru premier sa nu tina cont de acest vot."