Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca spera ca situatia tensionata din ALDE sa se rezolve si asteapta de la liderii formatiunii o decizie statutara pana la finalul saptamanii, afirmand ca si pentru social-democrati este dificil sa discute separat cu cei doi copresedinti, informeaza News.ro.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

"Am exprimat speranta ca se vor intelege. Nu imi permit eu sa le spun unuia sau altuia ce sa faca, dar i-am rugat ca pana la sfarsitul saptamanii sa incerce sa gaseasca o solutie sau o propunere intr-un for statutar al partidului, de care sa aflam si noi, pentru ca sa intelegem cam care este calea de urmat in ALDE sau ce se intentioneaza", a spus el.

Intrebat daca exista cale de impacare intre Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu, avand in vedere ca si intalnirile de marti, de la Parlament, cu Liviu Dragnea au avut loc separat, seful PSD a spus ca "spera", pentru ca "interesul este mult mai mare".

"Nu m-am simtit foarte confortabil sa discutam separat, dar nu sunt consilier matrimonial", a adaugat seful PSD.

Dragnea a subliniat ca asteapta decizii clare ale partidului in aceasta situatie.

"Am spus ca mi se pare firesc si cinstit ca noi sa solicitam o hotarare a unui for statutar al partidului, (...) sa stim cu cine vorbim (...) Si noua ne e greu sa lucram asa si nici nu ne permite sa spunem ca il credem pe Tariceanu sau pe Daniel Constantin. Noi vrem sa credem partidul", a mai spus Liviu Dragnea.