Presedintele grupului PPE, Manfred Weber, a anuntat, miercurea trecuta, la Strasbourg, pentru presa din Romania, ca veni saptamana viitoare in tara pentru a se intalni cu presedintele Klaus Iohannis, precum si cu PNL, UDMR si PMP, si a discuta despre evolutiile recente din Romania, felicitandu-l pe seful statului pentru modul in care a gestionat criza din ultima luna, potrivit News.ro.

"Saptamana viitoare voi merge in Romania si ma voi intalni cu presedintele (Klaus Iohannis - n.r.) si cu partidele noastre partenere (PNL, UDMR, PMP - n.r.), ideea fiind de a intelege ceea ce specialistii si societatea civila fac dupa recentele evolutii. (...) Este un semnal extrem de puternic pe care societatea civila l-a dat fata de lupta anticoruptie, fata de ideea unui stat normal si a domniei legii. Asta este ceea ce eu vreau sa inteleg si sa ascult societatea civila si partidele noastre partenere", a spus Manfred Weber, presedinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Liderul europarlamentarilor PPE a laudat si prestatia presedintelui Klaus Iohannis in ultima luna.

"Cred ca treaba facuta in ultimele saptamani de Klaus Iohannis ca presedinte a fost foarte buna, de a tine natiunea unita. (...) Strada si societatea civila au castigat, e un lucru bun", a adaugat politicianul german.

Intrevederea dintre Iohannis si Weber va avea loc incepand cu ora 13, la Palatul Cotroceni