ANI cere Parlamentului sanctionarea senatorului Cornel Resmerita, dupa ce ICCJ a decis definitiv ca parlamentarul s-a aflat in conflict de interese

de M.I.     HotNews.ro
Luni, 20 martie 2017, 16:00 Actualitate | Politic

Resmerita Cornel-Cristian
Foto: senat.ro
Agentia Nationala de Integritate (ANI) cere Parlamentului sanctionarea senatorului Cornel Resmerita, dupa ce judecatorii ICCJ au decis definitiv saptamana trecuta ca parlamentarul s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa, deoarece si-a angajat fratele in functia de consilier in cadrului biroului sau parlamentar, se arata intr-o adresa aflata luni pe agenda Biroului Permanent al Senatului.

ANI solicita, printr-o adresa inregistrata vineri la Senat - la o zi dupa decizia definitiva a Inaltei Curtii de Casatie si Justiei in cazul Resmerita, sanctionarea senatorului Cornel Resmerita in conformitate cu dispozitiile art. 19 din Statutul deputatilor si al senatorilor potrivit caruia "Fapta deputatului sau senatorului de a incalca legislatia in materie privind conflictul de interese constitutie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de maximum 3 luni". Legea prevede ca sactiunea se aplica de catre Biroul Permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul.

ANI solicita Senatului in adresa si o copie certificata a actului administrativ din care rezulta punerea in aplicare a dispozitiilor legale.Curtea Suprema a respins joi definitiv ca nefondat  recursul declarat de senatorul Cornel Resmerita la decizia Curtii de Apel Alba din mai 2015, care a stabilit ca senatorul PSD de Hunedoara s-a aflat in conflict de interese.

Legea 176/2010 prevede, in cazul functiilor eligibile, faptul ca persoana cu privire la care s-a constat existenta conflictului de interese nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului.

In cazul senatorului Cornel Resmerita, cu privire la care s-a constat definitiv in martie 2017 ca s-a aflat in conflict de interese, interdictia de a mai ocupa functia de senator sau deputat, pe o perioada de trei ani, se va aplica incepand cu anul 2020, cand va inceta de drept actualul mandat de parlamentar, potrivit prevederilor legale.


In ianuarie 2015, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca Resmerita, la acea vreme deputat, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de parlamentar, a incheiat in anul 2009 un contract civil prin care fratele sau, Lucian Marius Resmerita, a fost angajat in functia de consilier in cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judetul Hunedoara.
Inspectorii au constatat ca beneficiul patrimonial obtinut in perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012 de catre fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

737 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  /// (Luni, 20 martie 2017, 16:29)

  hmara [utilizator]

  O cloaca de kkati.
 • +4 (4 voturi)    
  "Inculpat calin constantin anton popescu tariceanu (Luni, 20 martie 2017, 16:31)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  cu respect ANIsoara va roaga sa il trageti un pic de urechi in public pe inculpatul cornel rascolica , sa inchidem odata si dosarul asta ... "

  TMMIG LA TOTI DE HOTI !!!
 • +3 (3 voturi)    
  Eh da (Luni, 20 martie 2017, 18:50)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  De parca gunoaielor astora le pasa de lege...
  Daca le pasa plecau ele fara sa determine vreo institutie ca e conflict sau nu.


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă