Neurochirurgul Leon Danaila, senator PNL, a declarat pentru News.ro ca isi cere scuze pentru "exprimarea nefericita" referitoare la faptul ca "un homosexual poate sa fure" un copil sau sa-l "cumpere", explicand ca a vrut sa spuna ca nu este de acord cu cresterea copiilor in cupluri de acelasi sex si a precizat ca "toleranta este importanta" si ca nu are nimic cu nimeni si ca fiecare este liber sa traiasca dupa cum considera.

Prof dr. Leon DanailaFoto: Facebook / Leon Danaila Pagina Oficiala

"A fost o exprimare nefericita pentru care imi cer scuze. Ce am vrut sa spun a fost ca nu sunt de acord cu cresterea copiilor in cupluri de acelasi sex. Asta deoarece cuplurile de acelasi sex nu pot face copii, i-ar putea doar infia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu aceasta chestiune; ca om si ca medic consider ca in lipsa cuplului barbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni si fiecare este liber sa traiasca asa cum considera, dupa cum fiecare este liber sa aiba o opinie. Cred ca toleranta este importanta si pot sa-mi asum ca poti invata sa fii mai tolerant la orice varsta. Este un lucru pe care-l cer si celor mai tineri care se grabesc sa ma critice", a declarat Leon Danaila pentru News.ro.

Reactia seniorului liberal vine dupa ce a declarat, intr-un interviu pentru News.ro, ca el este impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, argumentand ca doar cuplurile heterosexuale pot sa faca copii, in vreme ce "un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai".

"Eu sunt pentru casatoriile de sex opus, heterosexuale. Eu asa am invatat, eu sunt de la tara. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit asa ceva. Heterosexualii, ei dau nastere la copii, pot sa faca copii. Un homosexual poate sa cumpere copii, poate sa-i fure, poate sa-i achizitioneze pe alte cai. Sa-i invete sa devina tot asa, sau femeile care sunt de acelasi sex care vor sa se casatoreasca intre ele, sau doi barbati", a declarat Leon Danaila.

In urma acestor afirmatii, Leon Danaila a fost reclamat, vineri, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de Asociatia MozaiQ, organizatie a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si persoane transgender), care sustine ca mesajul politic al parlamentarului "tinteste un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de catre OG 137/2000, articolul 15, si anume orientarea sexuala".