Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, la Iasi, ca nu este suparata pe Mihai Chirica, dupa ce edilul iesean a spus ca nu este de acord cu nominalizarea acesteia pentru postul de premier, Shhaideh precizand: "Dansul a fost suparat pe mine", potrivit News.ro.

Intrebata de jurnalisti daca a fost deranjata de afirmatiile primarului din Iasi, Mihai Chirica, facute in momentul nominalizarii sale de catre PSD pentru postul de premier, Sevil Shhaideh a spus, intr-o conferinta de presa, ca n-a fost niciodata suparata pe edilul iesean.

"Domnul Chirica a fost invitat la intalnirea cu primarii din judetul Iasi si a fost prezent in sala. Am avut azi (marti - n.r.) inclusiv cu domnia sa discutii punctuale pe problemele pe care el le-a ridicat. Eu nu am fost niciodata suparata pe domnia sa, cred ca dansul a fost suparat pe mine", a precizat vicepremierul Sevil Shhaideh.

La randul sau, liderul PSD Iasi, Maricel Popa, presedinte al CJ Iasi, a afirmat, in aceeasi conferinta de presa, ca se apropie Pastele si ca "nu mai exista suparare".

In luna decembrie, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat ca propunerea PSD pentru functia de premier, Sevil Shhaideh, este "nepotrivita".

"Daca ma intrebati ca cetatean, nu cred ca este cea mai potrivita. Daca ma intrebati ca primar, crescut langa statuia lui Stefan cel Mare, este nepotrivita", a declarat Mihai Chirica, la vremea respectiva, vicepresedinte PSD.

El a mai afirmat ca a discutat inclusiv cu primari PSD din judet care si-au aratat nemultumirea fata de propunerea facuta de Dragnea.

Ulterior, Mihai Chirica a lansat critici dure la adresa conducerii PSD pe tema OUG13, iar Comitetul Executiv National a decis sa-I retraga edilului de Iasi toate functiile politice. Astfel, Chirica a pierdut sefia organizatiei judetene Iasi a PSD, dar si postul de vicepresedinte national al partidului, ramanand simplu membru PSD.