Plenul Camerei Deputatilor a votat marti proiectul de lege ce prevede eliminarea unui articol dintr-o ordonanta data de fostul ministru Vlad Voiculescu prin care structurile locale de inspectie sanitara erau readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii, acestea urmand sa revina practic in subordinea Directiilor de Sanatate Publica (DSP) locale. Eliminarea s-a facut printr-un amendament la legea de aprobare a OUG 36/2016. Proiectul a fost adoptat cu 250 voturi "pentru", 22 impotriva - toate de la deputati USR - si doua abtineri.

Concret, din textul initial s-a eliminat art. 26^1 din OUG 36/2016, care prevede astfel:

"Art. 26^1. Inspectia Sanitara de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii organizeaza si coordoneaza metodologic, precum si din punctul de vedere al activitatii specifice structurile care desfasoara activitatea de inspectie sanitara de stat, structuri fara personalitate juridica din cadrul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti."

La motivarea amendamentului din raportul dat de Comisia de Sanatate pe 1 martie, cand a fost votata modificarea, se precizeaza ca "Textul Ordonantei de urgenta duce la centralizarea excesiva a atributiilor privind inspectia sanitara de stat".