PNL ii propune pe Radu Carp, secretar executiv al partidului, si Irina Cornisteanu, director al ICR Viena, pentru functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), a anuntat luni presedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

"PNL va face doua propuneri pentru Institutul Cultural Roman - doi oameni de cultura, doi oameni profesionisti din domeniu, care pot sa gestioneze interesele culturale ale Romaniei in strainatate. Pentru functia de presedinte al Institutului Cultural Roman il vom propune pe dl. profesor universitar Radu Carp si pentru functia de vicepresedinte al Institutului Cultural Romin pe doamna Irina Cornisteanu - director al ICR Viena", a spus Turcan, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, citata de Agerpres.

Potrivit liderului PNL, coalitia de guvernare intentioneaza sa politizeze ICR.

"Aceasta este varianta pe care PNL o pune pe masa coalitiei de guvernare, care din informatiile noastre intentioneaza sa politizeze aceasta institutie importanta", a afirmat Turcan.

Coalitia de guvernare ia in calcul numirea lui Georgica Severin, fost senator PSD si fost sef al comsiei de cultura din Senat, la sefia ICR, declarau surse politice in urma cu doua saptamani.