Victor Ponta a declarat vineri seara, la Antena 3, ca si-a depus in cursul zilei demisia din PSD, pe care i-a inmanat-o presedintelui partidului, Liviu Dragnea. "Astept ca dl Dragnea sa ia decizia", a raspuns el, intrebat daca mai este membru PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat ce crede ca ar trebui sa se intample cu aceasta demisie, Victor Ponta a spus: "Daca ii cer cei din jurul sau e bine sa o foloseasca", inainte de adauga: "Are in jurul sau niste oameni de o calitate politica si morala fabuloasa".

Intrebat de moderator cine sunt acesti oameni, Ponta a replicat: "Nu pot sa spun cine sunt ca nu ati auzit de ei".

Pe de alta parte, fostul prim ministru a negat ca isi doreste o scindare in PSD sau ca vrea sa ii ia locul lui Dragnea, sustinand ca nu crede ca exista "o varianta mai buna decat acest guvern PSD-ALDE".

"Nu vreau sa ii iau locul lui Dragnea. Am fost o data presedinte stiu ce inseamna functia asta si nu mai vreau", a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat ca nu crede nici intr-o scindare a ALDE, in conditiile in care "Daniel Constantin nu a tradat niciodata".

In debutul emisiunii, Razvan Dumitrescu l-a intrebat pe fostul sef al PSD cand dupe partidul. "Niciodata, Doamne fereste", a raspuns Ponta.

Acesta a precizat ca nu doreste sa plece din PSD, dar vrea sa isi pastreze niste drepturi. Ponta a precizat ca a avut o discutie cu Dragnea de circa o ora: "Nu va inchipuiti ca ne-am dat cu paharele in cap ca nu era cazul", a precizat el,

In opinia sa, problemele sale cu Liviu Dragnea au inceput in momentul in care a afirmat public ca "s-a gestionat dezastruos povestea cu OUG 13", desi "motivul era corect si bun, sa indreptam niste lucruri declarate neconstitutionale, sa oprim niste abuzuri".

"I-am spus Liviu, ok, am inteles nu are rost sa ne certam si sa ne suparam atata. Tu ai sustinerea unanima a tovarasilor de la sate si orase, cum a spus toata lumea, eu sunt un biet deputat de Gorj", a comentat ironic Victor Ponta, precizand ca a scris si in demisie ca sustine guvernul si programul de guvernare.

La un moment dat al emisiunii, Razvan Dumitrescu l-a intrebat pe Ponta daca Florian Coldea joaca tenis la simplu sau la dublu. "Coldea joaca intotdeauna numai la simplu. Nu face echipa cu nimeni, poate doar cu doamna Kovesi", a raspuns acesta.

Intrebat direct daca a jucat tenis cu Coldea, Ponta a negat.

Despre decizia CCR prin care s-a constatat existenta unui conflict juridic intre DNA si Guvern

  • O decizie istorica
  • CCR incearca sa refaca un echilibru care s-a rupt in ultimii ani
  • DNA trebuie aparat de propriii sefi
  • Doamna kovesi nu are nicio emotie pentru ca pixul e la dl Iohannis. Cred ca ii e si un pic teama dupa toate alea cu casele, e normal, plus ca a vazut, deschizi gura, o patesti