Presedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Nita, a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, ca fi alaturi de cine va ramane la ALDE in situatia in care cei doi copresedinti, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin "s-ar intampla sa se desparta", transmite Agerpres.

Intrebat ce va face in situatia in care unul dintre cei doi copresedinti ALDE ar decide sa plece, pe fondul unor neintelegeri, Nita a spus ca in judetul Olt s-a propus fuziunea dintre partidele care au format ALDE si acum este o singura echipa, iar el va fi alaturi de cel care va ramane la ALDE.

"Daca s-ar intampla ca cei doi presedinti sa se desparta, eu voi fi alaturi de cine va ramane la ALDE, noi am construit aici o echipa cu foarte multa munca. Si daca ne alaturam uni persoane cu mofturi, care nu vrea sa inteleaga anumite aspecte inseamna ca am face o mare greseala si am imparti si noi filialele in doua si ar fi foarte, foarte, grav. Activitatea noastra a fost facuta intr-un mod sincer, corect, de cand am facut fuziunea, am cautat sa cream o echipa, nu doua echipe, cum in foarte mute judete s-a mentinut ideea ca noi suntem de la PLR si noi suntem de la PC. Si s-a vazut atat la locale cat si la parlamentare ca acele judete care au mentinut aceasta stare de spirit nu au avut rezultate sau au avut rezultate foarte slabe. Acolo unde a fost o singura echipa s-au obtinut rezultate bunicele", a spus Nita.

El a adaugat ca nu a fost informat despre "anumite lucruri care se intampla la varf", dar din discutiile sale cu Tariceanu si Daniel Constantin a concluzionat ca intre cei doi copresedinti "nu sunt lucruri foarte grave" ci sunt "lucruri marunte".

"Nu am fost informat nici eu si nici organizatia de anumite lucruri care se intampla la varf, dar nu inseamna ca nu mi-am dat seama ca exista ceva care nu functioneaza asa cum trebuie intre cei doi copresedinti, la aceasta ora. Am discutat separat cu domnul Constantin si cu domnul Tariceanu, foarte scurt, despre ceea ce se intampla si mai sper ca in aceasta saptamana lucrurile sa intre pe un fagas normal, adica sa se impace si sa ne vedem de treaba pentru a ne duce la indeplinire proiectul ALDE. Eu din discutii nu am tras concluzia ca sunt lucruri grave, sunt lucruri marunte, care duc la crearea unor ambitii si pot sa va spun, fara niciun sens", a completat Nita.