Deputatul PSD Victor Ponta spune ca este o problema strict personala ca nu se intelege cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, adaugand ca nu este dispus sa renunte la a-si face auzite opiniile. El mai spune ca in 2016, cand nu avea nicio relatie cu conducerea social-democratilor, mai degraba a fost apropiat de liderii ALDE, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin., potrivit Agerpres.

Ponta a opinat, miercuri seara, intr-o interventie la Romania TV, ca nu se va rupe coalitia de guvernare.

"Nu stiu exact care sunt speculatiile, nu cred ca se rupe nicio coalitie si nici nu vreau sa se rupa vreo coalitie. Eu as vrea sa aiba succes coalitia actuala, pentru ca anul trecut, chiar daca n-am avut practic niciun fel de implicare, nicio functie, nicio relatie cu conducerea PSD, mai degraba am fost apropiat de dl Tariceanu si de dl Daniel Constantin, am fost in cele doua campanii electorale, ca m-au invitat colegii mei de la PSD. Am facut campanie, banuiesc ca am convins un numar de oameni sa voteze pentru PSD-ALDE si vreau sa aiba succes coalitia. Eu nu cred si nu ma puteti banui, oricat de rau as fi eu, ca imi doresc sa castige dl Iohannis si PNL. Va aduc aminte ca anul trecut, cand nu-i critica nimeni pe dl Iohannis si pe guvernul tehnocrat, eu - si presa - mi-am facut datoria sa-i critic atunci cand greseau", a spus fostul premier.

El a sustinut ca nu va spune niciodata nimic rau despre PSD, dar prin prisma experientei sale are dreptul de a spune unele lucruri care privesc intreaga societate.

"De la mine n-o sa auziti nici peste un an, nici peste zece, nici peste 50 ceva de rau despre PSD. Eu n-am facut politica in niciun alt partid, eu n-am venit din alt partid in PSD si sincer sa fiu daca nu o sa mai fiu in PSD in niciun caz nu ma duc la alt partid. Ceea ce am castigat in acesti ani de politica si in urma functiilor pe care le-am ocupat cu sprijinul PSD si al oamenilor care au votat PSD este o experienta si dreptul de a spune niste lucruri care ne privesc pe toti. Daca am eu o problema personala cu dl Dragnea, asta e strict problema noastra, nu intereseaza pe nimeni altcineva, e o chestiune strict personala. Daca spun, pe baza experientei (...), ca sunt niste lucruri care ma ingrijoreaza - faptul ca in Europa se intampla niste schimbari si ca Romana ramane a saptea roata la caruta, iar PSD, care acum nu mai e in opozitie, n-are niciun fel de pozitie fata de chestiunea asta... Am condus un guvern, am facut parte din alte doua guverne - imi doresc foarte tare sa se ia masuri sociale si laud guvernul actual pentru masurile sociale. Dar am mai invatat ceva: noi nu putem sa impartim ceva ce inca nu avem. Trebuie economic, asa cum am facut in 2012-2015, sa mergem in sus, sa avem un surplus si surplusul sa-l folosim pentru salarii, pensii, investitii. Mie imi este teama, si zau ca imi doresc sa nu se intample lucrul acesta, ca noi acum impartim ce nu avem", a argumentat fostul premier.

Ponta a vorbit si despre dezbaterea din Parlament privind declaratia propusa de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

"Dl. Tariceanu a propus Parlamentului o rezolutie legata de pozitii ale d-lui Iohannis si ale unor procurori si de decizia CCR. Am stat vreo ora sa vad care e pozitia PSD. N-am vazut. Si atunci am zis: hai sa nu vorbesc eu, pentru ca iar apare un conflict. (...) Nu am nicio suparare si am numai recunostinta si iubire pentru oamenii din PSD. Nu ma inteleg cu dl Dragnea, dar asta e strict problema noastra personala si nu sunt dispus sa renunt la acest unic lucru pe care il am si anume sa spun niste opinii despre viata noastra a tuturor", a aratat Ponta.

In privinta relatiei cu Liviu Dragnea, el a explicat ca sunt stiluri diferite de conducere, adaugand ca in perioada in care a condus partidul nu a luat nicio decizie politica fara sa se consulte si cu alti politicieni social-democrati, inclusiv cu actualul lider PSD.