Liderii PSD si ALDE se reunesc vineri, la ora 13.30, in sedinta coalitiei de guvernare, acestia urmand sa ia o decizie in ceea ce priveste conducerea Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si postul de viceguvernator al BNR, functii care au ramas vacante in urma demisiilor Anei Maria Patru si a lui Bogdan Olteanu, scrie news.ro.

Sedinta coalitiei de guvernare are loc la ora 13.30, la Palatul Parlamentului, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru News.ro, ca liderii PSD si ALDE vor discuta si situatia de la Ministerul Energiei, in conditiile in care ministrul Toma Petcu este bolnav si nu se poate ocupa intru totul de problemele ministerului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara ca printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi a sedintei coalitiei se va afla si cel vizand functia de viceguvernator al BNR, ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu.

"Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff o sa avem o sedinta a coalitiei si acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discutiei. Sper sa stabilim si pe cine am putea sa sustinem acolo",a precizat liderul PSD. Intrebat daca pentru functia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coalitiei, presedintele social-democratilor a spus: "Eu asa cred ca ar trebui sa fie".

Liviu Dragnea a sustinut ca este necesar sa se clarifice si chestiunea desemnarii unui nou presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, post ramas vacant in urma demisiei Anei Maria Patru. Ea a demisionat in 15 noiembrie 2016 din functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente, fiind trimisa in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti, pentru trafic de influenta si spalare de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Surse din conducerea PSD declarau pentru News.ro ca liderii PSD si ALDE iau in calcul numirea lui Daniel Barbu la conducerea Autoritatii Electorale Permanente (AEP), in conditiile in care, conform intelegerii din coalitia de guvernare, ALDE ar urma sa detina conducerea AEP. Daniel Barbu a fost ministru al Culturii si senator in legislatura trecuta. In septembrie 2016, Daniel Barbu a fost criticat vehement dupa o declaratie controversata. El a declarat atunci, in cadrul Ligii Alesilor Locali ai partidului, ca meseria de politician este cea mai grea, mai grea decat meseriile cele mai periculoase, precum mineritul si a adaugat ca este mai riscanta decat misiunea unui soldat in Afganistan, pentru ca "spatiul public a devenit un fel de teatru de operatiuni in care orice ales local sau national isi risca libertatea, sanatatea, in fiecare zi".

Pentru functia de viceguvernator al BNR a fost vehiculat numele lui Cristian Socol, insa Socol a negat existenta unor discutii pe acest subiect.