Presedintele interimar al PNL Dambovita, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, la Liga Alesilor Locali a organizatiei judetene, ca fostul premier Dacian Ciolos nu are nicio scuza ca nu au fost reglementate clar incompatibilitatile si conflictul de interese in cazul alesilor locali, potrivit Agerpres.

''Astazi veti alege o conducere a Ligii Alesilor Locali din judet, o liga pe care PNL a convocat-o de doua ori la Brasov si careia i-a promis multe conducerea PNL. Nimic din ce a promis conducerea PNL nu s-a realizat. In primul rand, acum un an si jumatate, la Brasov s-a promis Codul de integritate al primarului, ca vor cumula intr-o singura lege toate incompatibilitatile si toate pozitiile de conflict de interese existente in legislatia romaneasca, peste 200 de legi. N-au facut asta. Si aici, Ciolos nu are nicio scuza. Inainte de alegerile din toamna, s-a convocat iar Liga Alesilor Locali, promitandu-le inca o data ca vom face acest lucru. Nu s-a facut nici atunci (...). E clar ca pana nu se rezolva aceste lucruri, niciun primar nu va sti exact in ce situatie se afla atunci cand semneaza un document'', a spus Cezar Preda.

Acesta a adaugat ca reglementarile in cauza vor fi facute acum de PSD, pentru ca e nevoie ca legislatia care ii priveste pe alesii locali sa fie clara si corecta.

''Daca nu am facut-o noi, o sa o faca PSD-ul. Nu noaptea, cum au incercat cu OG 13, nu se schimba asemenea lucruri noaptea, asemenea lucruri se dezbat in Parlament si cred ca legislatia care ii priveste pe alesii locali sa fie o legislatie clara, corecta si capabila, sa dea siguranta fiecarui ales ca, atunci cand ridica mana sau cand semneaza un document, sa ia o decizie corecta'', a afirmat Cezar Preda.

Miercuri, la Casa Tineretului din Targoviste, a avut loc Liga Alesilor Locali a PNL Dambovita. Singurul candidat pentru presedintia acestui for a fost primarul din Racari, Marius Caraveteanu. PNL are in Dambovita 19 primari si 390 de consilieri judeteni si locali.