Camera Deputatilor si Senatul au stabilit, miercuri, in sedinta comuna, componenta delegatiilor Parlamentului Romaniei la organizatiile europene si internationale. Victor Ponta a fost propus de Liviu Dragnea si ulterior ales de plenul reunit presedinte al delegatiei de la OSCE, iar fostul ministru al Justitiei Florin Iordache pe cea de la Adunarea Parlamentara a Mediteranei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am discutat cu dumnealui lucrul asta. Este o delegatie importanta si un post foarte important pentru Romania. Eu i-am propus aceasta varianta si a fost de acord cu ea", a spus Dragnea miercuri despre aceasta numire.

Delegatia la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei va fi condusa de senatorul PSD Titus Corlatean, iar delegatia la Adunarea Parlamentara a NATO de senatorul PNL Vergil Chitac, transmite Agerpres.

Victor Ponta (PSD) va conduce delegatia Parlamentului Romaniei la AP a OSCE, iar Matei Adrian Dobrovie (USR) va fi seful delegatiei Parlamentului Romaniei la Adunarea Interparlamentara a Ortodoxiei.

Delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre va fi condusa Roberta Anastase (deputat PNL).

Seful delegatiei la Adunarea Parlamentara a Francofoniei va fi deputatul PSD Nicolae Banicioiu, iar delegatia Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Mediteranei va fi condusa de deputatul PSD Florin Iordache.