Senatorul PMP Traian Basescu sustine ca premierul Sorin Grindeanu a primit, in urma intalnirilor pe care le-a avut la Bruxelles cu oficiali europeni, un 'To Do (list) nescris' si o atentionare pe probleme de transparenta. Totodata, el a precizat ca societatea nu mai are incredere in actualul Executiv si ca, in opinia sa, actuala majoritate ar putea sa ia in calcul schimbarea lui Sorin Grindeanu din functie, potrivit Agerpres.

'Apropo de acea celebra Ordonanta 13, eu si acum sunt convins ca Guvernul Grindeanu trebuie sa plece pentru ca nu mai are populatia incredere in el. Aceeasi majoritate sa dea Guvernul, tot PSD, tot. Premierul (sa fie schimbat - n.r.) pentru ca el e eticheta proasta, care e si la Bruxelles acuma. Eu stiu ce inseamna sa te plimbi la Bruxelles dupa cate o dandana din asta. Intrebati-l pe Ponta, iei un 'To Do' scris sau nescris. Grindeanu a luat unul nescris. Nescris de data asta, ca a fost dandanaua mai mica decat in 2012, dar in mod cert a fost atentionat pe niste chestiuni si in primul rand pe problema transparentei. Un 'To Do' nescris inseamna, dar acum depinde si de finetea receptorului, daca intelege ca i se transmite, ca nu mai prezinta prea multa incredere, ca atunci cand iti spune tie ca sef de Guvern - in tara ta trebuie sa faca asta, asta, asta si asta, este un semn profund de neincredere in orice limbaj diplomatic', a declarat Traian Basescu, joi seara, la Romania Tv.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat ca nu a primit un 'To Do List' privind sistemul judiciar din Romania, in urma intalnirilor pe care le-a avut la Bruxelles cu oficiali europeni.

Intrebat daca i s-a cerut vreo garantie referitoare la sistemul judiciar si la modificarile care urmeaza sa se faca in acest domeniu in tara, premierul Grindeanu a replicat: 'Adica, daca am vreun 'To Do List?' Nu!'