Deputatul liberal de Timis Marilen Pirtea a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la indemnizatia de paramentar, de 5.400 de lei lunar, banii urmand sa fie impartiti intre partid si fundatia Universitatii de Vest, unde Pirtea unde ocupa functia de rector, transmite News.ro.

"Nu voi beneficia de banii din aceasta indemnizatie. In cuantumul acestei indeminizatii, partial, vor fi dati partidului, iar cea mai mare parte va fi donata fundatiei Universitatii de Vest, de unde vom finanta proiecte educationale", a declarat deputatul.

In cadrul ecestei fundatii a Universitatii de Vest din Timisoara pot fi finantate diverse cazuri sociale sau copii cu rezultate bune la invatatura.

"Ma gandesc sa dau o suma de bani unor elevi din gimnaziu sau din scoli din Timis, unor copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, copii care reprezinta anumite promisiuni educationale si sunt buni la scoala, copiilor din anumite minoritati, dar care trebuie sa indeplineasca unele conditii, cum ar fi sa nu lipseasca de la scoala si sa fie buni la invatatura. Din acesti bani vreau sa finantez asociatii ale studentilor. Universitatea de Vest are o gala, Gala Premiilor UVT, iar unul dintre premii este cel pentru studentul anului. O parte din bani vor merge spre acel premiu", a declarat Marilen Pirtea.

Marilen Pirtea va beneficia in continuare de banii pe care Parlamentul Romaniei ii ofera pentru cazare sau deplasari de serviciu si va ramane in continuare rector al Universitatii de Vest.

La alegerile parlamentare de anul trecut, Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, a ocupat primul loc pe lista de candidati ai PNL Timis pentru Camera Deputatilor, obtinand un mandat de deputat.