Conducerea PSD Constanţa a votat pentru demiterea lui Mihai Chirica din functia de vicepresedinte la nivel natinal al PSD, anuntand ca se delimitează de declaraţiile acestuia si ca il sprijina neconditionat pe Liviu Dragnea, transmite News.ro.

"PSD Constanţa transmite în unanimitate un mesaj de susţinere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi pentru implementarea programului de guvernare cu care Partidului Social Democrat a câştigat încrederea românilor şi votul acestora la alegerile din 11 decembrie 2016. PSD Constanţa îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului şi se delimitează categoric de declaraţiile domnului Mihai Chirica, votând în unanimitate propunerea de eliberare a acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al PSD", se arată în comunicatul citat.

Si PSD Dambovita a transmis un comunicat marti in care isi afirma sustinerea pentru Guvernul Grindeanu si in care solicita CEx National sa "ia in discutie conduita" lui Chirica.

Declaraţiile domnului Mihai Chirică încalcă obligaţiile stabilite de Statutul PSD pentru membrii de partid, privind păstrarea şi întărirea unităţii partidului, neexprimarea în public, în numele partidului, a unor păreri care contravin politicii, strategiei şi hotărârilor adoptate. Prin declaraţiile sale, a adus daune grave imaginii şi prestigiului PSD, situându-se în afara acestuia. Din aceste motive, solicităm Comitetului Executiv Naţional să ia în discuţie conduita domnului vicepreşedinte Mihai Chirică şi să sancţioneze ferm pe toţi cei care, prin acţiunile lor, urmăresc slăbirea Partidului Social Democrat şi blocarea aplicării Programului de guvernare.