Presedintele Comisiei Juridice din Senat Serban Nicolae a dat-o afara pe reprezentata Parchetului General cand aceasta a luat cuvantul la dezbateri la invitatia senatoarei Alina Gorghiu. Nicolae a acuzat-o pe aceasta ca a venit neinvitata la comisie si a rugat-o sa paraseasca sala.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

Senatorul PSD i-a spus reprezentantei Ministerului Public, procurorul Irina Kuglay, sa nu "o ia in nume personal" dar a facut o rerferire si la "salariul" procurorului general. Aceasta a parasit sala, insa scandalul a continuat cu o cearta intre Gorghiu si Nicolae.

Senatoarea PNL l-a acuzat pe presedintele de sedinta de impolitete, spunandu-i: "Nu mai dati oameni afara cand va tuna. Maine poimaine veti da afara pe cei din opozitie". La randul sau, Nicolae a remarcat: "Atata tupeu!" si i-a spus acestei sa se "abtina" sa il roage si sa ii dea lectii.

La sedinta se discuta OUG 14/2017 de abrogare a OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

"Eu sunt cel care fac invitatiile. M-am consultat cu mine, daca tineti neaparat sa fim asa, in tonul asta umoristic", a explicat Serban Nicolae, la intrebarile ziaristilor.