Primarul Iasului, Mihai Chirica, a declarat, duminica, la Realitatea Tv, ca Liviu Dragnea nu i-a cerut demisia din partid in urma criticilor aduse presedintelui PSD. Chirica mai spune ca "Guvernarea Grindeanu e o guvernare care poate conduce competent" si ca "Guvernul Grindeanu nu e un guvern care a gresit in planul de guvernare prin ceea ce a facut pana acum, a gresit in planul de comunicare." Chirica a mai afirmat ca "OUG 13 nu a vizat lideri ai PSD".

HotNews.roFoto: Hotnews

Chirica, intrebat care e scopul opozitiei sale la conducerea partidului: "Nu e o batalie pentru a detrona presedintele PSD, ci o atitudine fireasca a unui partid care s-a reformat din interior. Nu suntem un partid de comunisti, nu suntem ciuma rosie. Sunt lucruri normale, rationale, in orice democratie".

Intrebat ce urmareste prin declaratiile critice fata de Liviu Dragnea, primarul Iasului a raspuns: "Un semnal de alarma. Nu putem cere demisia propriului Guvern."

Mihai Chirica a mai declarat ca Sorin Grindeanu ar putea fi presedintele partidului in cazul in care Liviu Dragnea ar ajunge in situatia sa paraseasca aceasta functie, premierul capatand o experienta vasta in urma "dusului rece cu sloiuri de gheata" pe care l-a primit in ultima perioada.

"Domnul Grindeanu, in momentul de fata, a capatat o experienta pe care unii prim-ministri nu au avut-o nici la finalul mandatului. Deci, acest dus rece cu sloiuri de gheata, in momentul de fata, sunt sigur ca l-a intarit, nicidecum nu l-a distrus. A inteles cat de importanta este perceptia publica asupra unui act, indiferent ca provine din Ministerul Justitiei sau nu", spune Mihai Chirica, citat de News.ro.

In ceea ce priveste situatia de la Ministerul Justitiei, primarul Iasiului a spus ca Florin Iordache a gresit si trebuia penalizat mai devreme: "A gresit. Dar nu trebuie demolata ordinea fireasca a lucrurilor din cauza unei greseli pe care a facut-o Iordache. Iordache trebuia penalizat mai devreme. Nu e o chestiune personala, nu stiu daca am schimbat zece cuvinte impreuna de-a lungul anilor cat am stat la aceeasi masa", a afirmat Chirica, citat de News.ro.

De asemenea, intrebat daca Florin Iordache este "un instrument", Mihai Chirica a spus: "Daca este un instrument trebuie sa o spuna el. E singurul om indreptatit sa spuna da, am fost sau nu am fost un instrument. Cu siguranta, domnul Iordache trebuie sa stie ce face si trebuie sa isi asume. Deci el este omul responsabil."

  • Cele mai importante declaratii ale lui Mihai Chirica:

La noi in comunitatea ieseana PSD a avut o cadere destul de mare in perioada protestelor mari, am mai recuperat dupa abrogarea OUG si demisia lui Florin Iordache.

Ca intentie de vot nu am masurat, ca incredere ne-am dus pe la 15%.

Nu stiu daca PSD are nevoie de un nou sef, dar cu siguranta are nevoie de o noua abordare in managementul politic.

Abordarea in relatia dintre Guvern si Administratia Prezidentiala, neprincipiala de ambele parti.

Domnul presedinte Dragnea nu mi-a cerut demisia.

Nu e o batalie pentru a detrona presedintele PSD, ci o atitudine fireasca a unui partid care s-a reformat din interior. Nu suntem un partid de comunisti, nu suntem ciuma rosie. Sunt lucruri normale, rationale, in orice democratie.

E un semnal de alarma. Nu putem cere demisia propriului Guvern.

Sper sa nu ajung ca un Moise in pustie sau ca un Ioan Botezatorul. Va trebui sa imi duc mai departe convingerile, lucrurile in care cred.

Eu nu ma simt ciuma rosie.

Sunt oameni foarte inteligenti in PSD, care s-au racordat foarte bine la politica social-democrata europeana.

Haideti sa vedem ca suntem cu un pas mai buni decat tehnocratii.