¬Deputatul PSD Sorin Bota nu este de acord cu sloganul "Noaptea, ca hotii", care a devenit emblematic pentru masura de adoptare a OUG 13/2017 marti seara tarziu de catre Guvern, spunand ca, daca ar fi fost vara, la acea ora ar fi fost lumina.

Marius BotaFoto: cdep.ro

"S-a explicat si cred ca toti romanii au inteles. Guvernul a recunoscut ca a avut o comunicare defectuoasa pe tot ce au insemnat acele doua acte normative. S-a repliat. A inceput sedinta tarziu si s-a terminat tarziu. Daca eram vara, daca eram dupa 1 mai era ziua inca la ora respectiva, asa ca nu e noaptea ca hotii", a spus Bota, potrivit Realitatea.net.

"Va spun doar ca a fost in cursul zilei, mai tarziu, s-a intunecat..", a insistat deputatul, care a sustinut ca programul zilei ar fi fost intarziat deliberat de la Cotroceni dupa sedinta CSAT.

Amintim ca anuntul privind adoptarea Ordonantei de modificare a Codurilor penale a fost facut in jurul orei 22.00 de catre Ministrul Florin Iordache, intr-o conferinta de presa la Guvern. OUG 13 a fost publicata in Monitorul Oficial la ora 1 noaptea.