Europarlamentarul Monica Macovei a declarat miercuri ca 'ordonanta hotilor-OUG 13' trebuie respinsa prin vot in Parlament, aratand ca pericolul a ramas cat timp ordonanta de abrogare-OUG 14 nu este adoptata prin lege, completata si modificata astfel incat sa nu existe nicio portita de procedura sau juridica de a fi atacata la Curtea Constitutionala, potrivit Agerpres.

'Pericolul a ramas cat timp ordonanta de abrogare-OUG 14 nu este adoptata prin lege de Parlament, completata si modificata astfel incat sa nu existe nicio portita de procedura sau juridica de a fi atacata la Curtea Constitutionala. Tot astfel, ordonanta hotilor-OUG 13 trebuie respinsa prin vot in Parlament. Legea de aprobare a OUG 14 trebuie sa contina articolele care aplica decizii ale CCR si prevederi ale Directivei europene privind prezumtia de nevinovatie', arata Monica Macovei, intr-o declaratie politica transmisa Agerpres.

Monica Macovei adauga ca premierul Grindeanu a spus ca Guvernul nu va mai discuta despre modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, 'dar ne spune asta dupa ce raul a fost facut prin OUG 13 si a fost trimis la Parlament'.

'Incredibil si prevestitor de rele, Grindeanu mai zice si ca OUG 13 a fost corecta pe fond. Deci hotii nu se lasa si planul lor este sa-si atinga scopul in Parlament', sustine Monica Macovei.

Europarlamentarul a mai spus ca liderul PSD Liviu Dragnea 'a acaparat puterea la toate nivelele'. Monica Macovei a afimat ca Dragnea le-a interzis parlamentarilor PSD sa voteze la motiunea de cenzura, 'de frica sa nu existe tradari', si-a adus sustinatorii, primari si presedinti de consilii judetene din PSD in balcoanele din Parlament, 'sa gireze ilegalitatile Guvernului si sa arate ca nu este singur'.

'Grija lui Dragnea este sa nu piarda nicio parghie de putere, nici in partid, nici din Guvern, nici din Parlament, pentru a-si mentine pozitia de sef al grupului infractional organizat', a mai mentionat Monica Macovei.