Copresedintele ALDE Daniel Constantin, ministrul Mediului, a solicitat, in cadrul unei sedinte a ALDE, adoptarea unui protocol care sa prevada ca toate deciziile coalitiei de guvernare PSD-ALDE sa fie luate de acum incolo cu semnaturile copresedintilor ALDE, au precizat surse politice pentru HotNews.ro.

Dragnea, Tariceanu si Constantin la semnarea protocolului PSD - ALDEFoto: Hotnews

Aceasta schimbare de protocol ar presupune astfel ca deciziile luate fara aceste semnaturi sa fie practic nule.

Insa celalalt copresedinte al ALDE, Calin Popescu Tariceanu, s-a opus acestei propuneri, invocand faptul ca nu este un moment oportun, au mai precizat sursele citate.

Ulterior, Dragnea, Tariceanu si Constantin au intrat in sedinta la biroul de presedinte al Camerei Deputatilor al liderului PSD, pentru a discuta colaborarea la nivel de coalitie, relateaza News.ro.

Acolo au intrat apoi si prim-ministrul Sorin Grindeanu dar si cativa ministri, intre care si Florin Iordache.

UPDATE In urma unei sedinte a liderilor coalitiei, s-a stabilit intocmirea unui "regulament", a declarat Constantin.

"Am avut o discutie cu domnul Tariceanu si cu domnul Dragnea pe marginea nu a unui protocol, ci pe marginea unui regulament de functionare a coalitiei de guvernare. Eu si o parte din colegii mei din ALDE am simtit nevoia sa avem ceea ce cred ca toti gandeam, sa avem asternut pe hartie un Regulament prin care sa spunem foarte clar cum se intalneste coalitia de guvernare, din cine este formata, cum se iau deciziile, cine semneaza procesele-verbale pe baza carora actionam la nivelul Legislativului si la nivelul actului de guvernare", a afirmat Daniel Constantin.

Vicepremierul a tinut sa precizeze ca "nu exista niciun fel de discutie contradictorie", fiind agreate toate aceste aspecte.

"Vreau sa va spun ca este un lucru pe care l-am discutat de foarte mult timp, dar pe care nu l-am pus in aplicare pana acum. Cred ca din acest motiv au aparut si situatii in care nu ne-am reunit poate la timp, nu am discutat poate la timp anumite aspecte, fara sa particularizez o situatie sau alta", a completat Constantin.

Intrebat daca premierul poate sa demita un ministru fara acordul coalitiei, Daniel Constantin a spus ca prim-ministrul beneficiaza de un statut special.

"Sigur ca premierul are un statut special, este prerogativa domniei sale, poate sa faca acest lucru, dar cred ca pana acum nu s-a intamplat. De fiecare data premierul a discutat in coalitie toate lucrurile, cateodata a fost nevoie de un acord, cateodata ne-a prezentat decizia pe care domnia sa a luat-o".

Regulamentul prevede ca din forul de conducere fac parte cinci membri PSD si cinci membri ALDE.

Vezi mai jos regulamentul: