Biroul Permanent al Partidului Romania Unita a decis, sambata, demiterea lui Bogdan Diaconu de la conducerea partidului invocand "nereguli financiare grave" si sustinerea de catre Diaconu a OUG 13/2017. In paralel, gruparea din partid care-l sustine pe Diaconu a convocat un Congres extraordinar al partidului pentru data de 25 martie, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Biroul Permanent National al PRU, intrunit statutar in sedinta convocata in data de 4 februarie 2017, ora 17.00, a decis demiterea din functia de presedinte al PRU a lui Bogdan Diaconu, conform prevederilor art. 30 din Statutul PRU, in principal pentru motivele explicate in motiunea 'PRU incotro?' si pentru pozitia de sprijin a OUG 13/2017 promovate de PSD, dar si pentru nereguli financiare grave, descoperite in ultima saptamana", se arata intr-un comunicat de presa.

Totodata, s-a decis ca prim-vicepresedintele Robert Buga sa indelineasca atributiile de presedinte PRU pana la organizarea Congresului.

Tot sambata, a avut o alta sedinta a conducerii PRU, la care au participat cei care il sustin pe Bogdan Diaconu.

"Sambata, 4 februarie 2017, la sediul din B-dul Nicolae Balcescu, nr 17-19, a avut loc sedinta Biroului Politic National al Partidului Romania Unita, in cadrul careia, presedintele formatiunii, dl Bogdan Diaconu, a convocat, pentru data de 25 martie 2017, Congresul Extraordinar al PRU", a a anuntat Diaconu.

In schimb, cei care au decis demiterea lui Diaconu sustin ca sedinta pe care acesta a convocat-o este nestatutara intrucat au participat doar 9 dintre cei 22 de membri ai conducerii. "Totodata, hotararile luate cu aceasta ocazie de grupul din jurul lui Bogdan Diaconu sunt nule de drept, fiind adoptate cu votul unei persoane condamnate penal definitiv, care nu are dreptul sa fie nici macar simplu membru al partidului", se arata in comunicatul PRU.